Σάββατο 30 Μαΐου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
(27/09/2019)

Get Adobe Flash player

 

Με σύνθημα «Αγαπώ την άθληση – αγαπώ την υγεία μου» πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό μας Σχολείο η 6η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού, η οποία καθιερώθηκε να γιορτάζεται την ίδια μέρα με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Οι μαθητές μας χάρηκαν την ηλιόλουστη μέρα στην καταπράσινη αυλή και συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως κινητικά παιχνίδια, τένις, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, handball, Tae-Kwon-Do, σκάκι, χορός. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκτονώσουν την ενέργειά τους, να γνωρίσουν νέους τρόπους άθλησης και να μάθουν να λειτουργούν ομαδικά στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι».

Το αθλητικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με βίντεο και ταινίες αθλητικού περιεχομένου και μικρές κατασκευές. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα αθλητικά ιδεώδη και την ευγενή άμιλλα, έμαθαν για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, γνώρισαν σπουδαίους Έλληνες Ολυμπιονίκες και ενημερώθηκαν για τα οφέλη του αθλητισμού και της υγιεινής διατροφής.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, παρακολούθησαν την ταινία «Yes I can», έμαθαν για τους αθλητές με αναπηρίες και πήραν μαθήματα ζωής από το ψυχικό σθένος και τις υπεράνθρωπες δυνατότητές τους. Μάλιστα έκαναν την πρώτη γνωριμία τους με το σύστημα ανάγνωσης και γραφής των τυφλών, Braille, διαβάζοντας και γράφοντας το όνομά τους σε αυτό. Η μέρα έκλεισε με ξέφρενο κέφι χορεύοντας zumba!

Νηπιαγωγείο - Με αθλήματα και πολύ χορό

Το ζωηρό «παρών» τους στην 6η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έδωσαν και οι μικροί… «αθλητές» του Νηπιαγωγείου μας. Τα παιδιά μας γνώρισαν αθλήματα όπως το βόλεϊ και το μπάσκετ και χόρεψαν με τις δασκάλες τους στο κλειστό μας γυμναστήριο. Το διασκέδασαν πολύ και κράτησαν το πιο σημαντικό μάθημα: ότι σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα, αλλά η άμιλλα και η προσπάθεια που καταβάλλουμε.