Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
(23/12/2019)

Get Adobe Flash player

Έτος της κλιματικής αλλαγής θεωρήθηκε η χρονιά 2019-2020, από επιστήμονες και ειδικούς. Μεγάλο μέρος του πλανήτη υποφέρει από πυρκαγιές (Αμαζόνιος, Αυστραλία), πλημμύρες και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι μαθητές μας της Γ’ τάξης αποφάσισαν φέτος να ερευνήσουν και να καταγράψουν τις δικές τους απόψεις και συμπεράσματα σχετικά με τις αλλαγές του πλανήτη μας αλλά και το πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην αποφυγή χειρότερων καταστάσεων. Φέτος λοιπόν μαθαίνουμε την αξία της επαναχρησιμοποίησης. Το project των παιδιών ονομάστηκε «Κύκλοι Ζωής» καθώς από τον Οκτώβριο έχουν σχηματίσει σημαντικούς κύκλους που ξεκινούν από τη Φύση και ξαναγυρίζουν σε αυτήν.

1ος κύκλος: Υιοθετήσαμε ένα αρκουδάκι από τον Αρκτούρο, αφού συγκεντρώσαμε το αντίστοιχο ποσό της υιοθεσίας, φτιάχνοντας και πουλώντας κουλουράκια και λεμονάδα στο χριστουγεννιάτικο, φιλανθρωπικό Bazaar που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας.

2ος κύκλος: Κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από άχρηστα αντικείμενα του σπιτιού (ρολά τουαλέτας, κομμάτια σπάγκου, παλιά γυάλινα βάζα),ώστε να μάθουν τα παιδιά να περιορίζουν τον όγκο των σκουπιδιών τους.

3ος κύκλος: Αφού ενημερώθηκαν για τις βλαβερές συνέπειες του τηγανέλαιου(το οποίο πετάμε στις αποχετεύσεις των σπιτιών μας) συνεργάστηκαν με μία «Μη κερδοσκοπική αστική οργάνωση την Ionian recycle, στην οποία θα διοχετεύουμε τα τηγανέλαια του σχολείου (εστιατόριο) και των σπιτιών μας, όσοι επιθυμούν.

Οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να γίνουν ο πυρήνας μετάδοσης του μηνύματος «Εμείς για τον πλανήτη!». Στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εμπλούτισαν το Λεξικό που φτιάχνουν φέτος με λέξεις για την προστασία του πλανήτη και τις ζωντάνεψαν με τα δικά τους χρώματα.

Και είναι μόνο η αρχή!