Το Σχολείο μας αναδείχτηκε ως Microsoft Showcase School 2022-2023!

Το Σχολείο μας αναδείχτηκε ως Microsoft Showcase School 2022-2023!

Το Σχολείο μας αναδείχτηκε ως Microsoft Showcase School 2022-2023!

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε πως τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης κατάφεραν να αναδειχθούν για τη σχολική χρονιά 2022-2023 ως Showcase School από τη Microsoft.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Microsoft αναγνωρίζει τα σχολεία τα οποία συμβάλλουν δυναμικά στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών και λύσεων Τεχνολογίας της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην εκπαίδευση.

Η καινοτομία, η συνεργασία και η δημιουργικότητα που μας διέπουν ως ίδρυμα σε συνδυασμό με το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής μας, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που βοήθησαν σ’ αυτήν μας την ανάδειξη.

Η χρήση των κατάλληλων εργαλείων cloud τεχνολογίας του (Microsoft SharePoint, Microsoft Teams, OneDrive, Outlook, Whiteboard) έχει προσφέρει στους μαθητές μας νέους και πιο εξατομικευμένους τρόπους εκμάθησης, εφοδιάζοντάς τους με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Το πρόγραμμα Microsoft Showcase School είναι ένα πρόγραμμα σχολικής μεταμόρφωσης και μια παγκόσμια κοινότητα πρωτοποριακών σχολείων σε όλο τον κόσμο. Τα σχολεία που εντάσσονται σ’ αυτό έχουν την ευκαιρία συνεργασίας με τη Microsoft, αλλά και με σχολεία απ’ όλο τον κόσμο.

Στόχος του προγράμματος είναι να συνδυάσει την ηγεσία, τη μάθηση, την τεχνολογία και τις υποδομές, παρέχοντας προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εκάστοτε παιδιού μάθηση που εμπνέει και ενδυναμώνει τους μαθητές.

Είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή βελτιωμένων μαθησιακών προγραμμάτων για τους μαθητές μας και διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνολογία για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τη μετάβαση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε σενάρια απομακρυσμένης και υβριδικής μάθησης. Επιπρόσθετα, μοιραζόμαστε πληροφορίες και βέλτιστες πρακτικές και συμμετέχουμε σε τοπικές, εθνικές και παγκόσμιες εκδηλώσεις της Microsoft.

Με τη συμμετοχή μας σ’ αυτό το πρόγραμμα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε κι άλλες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων των προσφορών συνεργατών της Microsoft, της υποστήριξης προϊόντων και της καθοδήγησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασής μας σε πόρους και σε πιο πρόσφατες έρευνες, καθώς και σε ευκαιρίες αναγνώρισης και επιβράβευσής μας από εκπαιδευτικά ιδρύματα απ’ όλον τον κόσμο.

Με τη συγκεκριμένη διάκριση-συμμετοχή ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας και στη συμβολή του οράματός μας για το μέλλον της εκπαίδευσης, που είναι η καλύτερη δυνατή ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών μας.