Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Ένα συναρπαστικό ταξίδι τελείωσε και για φέτος! Για τρεις εβδομάδες, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια μεταμορφώθηκαν σε Sherwood forest και πλημμύρησαν από παιδικά χαμόγελα!

Κάθε μία τάξη του δημοτικού πήρε το όνομα ενός φανταστικού βασιλείου και δάσκαλοι μαζί με μαθητές έφτιαξαν μαζί τη σημαία τους. Έχοντας ως πρότυπο τον Robin Hood, οι μικροί μας φίλοι δοκίμασαν τις ικανότητές τους στην τοξοβολία και την ιππασία, στην κατασκευή αντικειμένων από πηλό καθώς και στην κατασκευή αφισών με θέμα τον αγαπημένο τους ήρωα από το δάσος του Σέργουντ. Ακολουθώντας τα χνάρια του, τα παιδιά έμαθαν πως μπορούν να προστατεύσουν το συνάνθρωπο τους, τα ζώα και το περιβάλλον. Εκπρόσωποι του Αρκτούρου και των Γιατρών του κόσμου ήρθαν και μίλησαν στα παιδιά και με διαδραστικό τρόπο τους «πέρασαν» το μήνυμα της φιλανθρωπίας, της προσφοράς και τη σημασία της ανιδιοτελούς αγάπης.

Η περιπέτεια όμως δεν τελείωσε εκεί! Η πίστα περιπέτειας, η εκμάθηση rollers και ποδηλάτου, τα εικαστικά, ο χορός, το σκάκι, η ρομποτική, η μαγειρική και η κολύμβηση ήταν κάποιες από τις καθημερινές μας δραστηριότητες στις οποίες επιδοθήκαμε χρησιμοποιώντας πάντα την αγγλική γλώσσα.

Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να αναβιώσουμε τον μύθο του Robin Hood χωρίς την ημερήσια εκδρομή μας στο κατασκηνωτικό κέντρο προσκόπων Β. Ελλάδος «Θεόδωρος Λίτσας». Εκεί, με την συμμετοχή των προσκόπων, παίξαμε το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, λύσαμε τους γρίφους και μάθαμε να προσανατολιζόμαστε χωρίς πυξίδα. Αφού φάγαμε και ξεκουραστήκαμε, επισκεφθήκαμε το «βράχο του αετού» και το απόγευμα επιστρέψαμε στο Σχολείο μας. Εκεί οι σκηνές ήταν έτοιμες να υποδεχτούν τους μικρούς κατασκηνωτές, οι οποίοι με αμείωτο κέφι διασκέδασαν φτιάχνοντας και τακτοποιώντας τα πράγματα τους για τη διανυκτέρευση.

Από το πρόγραμμά μας δεν έλειψαν το barbecue και το picnic αλλά και η επίσκεψή μας στη Φάρμα Παρταλη, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν ιππασία και να ταΐσουν τα ζώα της φάρμας.

Το Robin Hood English Summer Camp μπορεί να τελείωσε αλλά η εικόνα των παιδικών γέλιων θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας για πάντα. Until next English summer camp, have a wonderful summer!