Το Σχολείο μας αναδείχτηκε ως Microsoft Showcase School 2023-2024

Το Σχολείο μας αναδείχτηκε ως Microsoft Showcase School 2023-2024

Το Σχολείο μας αναδείχτηκε ως Microsoft Showcase School 2023-2024

12 Οκτωβρίου 2023 2023

Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε πως τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης κατάφεραν να αναδειχθούν από τη Microsoft ως Showcase School για τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Το Σχολείο μας κατάφερε να ξεχωρίσει για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του, αλλά και για την αξιοποίηση της τεχνολογίας της Microsoft στις αειφορικές πρακτικές του. Με την ανάδειξή μας σε Microsoft Showcase School, το Σχολείο μας γίνεται μέρος μιας αποκλειστικής κοινότητας που απαρτίζεται από 380 κορυφαία σχολεία από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν βέλτιστες πρακτικές για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και την παροχή μιας προσωποποιημένης εκπαίδευσης στους μαθητές.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Microsoft αναγνωρίζει και επιβραβεύει τα σχολεία τα οποία συμβάλλουν δυναμικά στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών και λύσεων Τεχνολογίας της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην εκπαίδευση. Τα σχολεία που εντάσσονται σ’ αυτό έχουν την ευκαιρία συνεργασίας με τη Microsoft αλλά και με σχολεία απ’ όλο τον κόσμο.

Η καινοτομία, η συνεργασία και η δημιουργικότητα που μας διέπουν ως σχολείο σε συνδυασμό με το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής των Εκπαιδευτηρίων μας είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που βοήθησαν σε αυτή την ανάδειξη. Η χρήση των κατάλληλων εργαλείων cloud (Microsoft SharePoint, Microsoft Teams, OneDrive, Forms, Outlook, Whiteboard) έχει προσφέρει στους μαθητές μας νέους και πιο εξατομικευμένους τρόπους εκμάθησης, εφοδιάζοντάς τους με τις δεξιότητες του 21ου  αιώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα μεγάλο ποσοστό των εκπαιδευτικών μας έχει κατακτήσει τους τίτλους Microsoft Innovative Educator Expert (MIEE) αλλά και Microsoft Certified Educator (MCE). Ως σχολείο, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή βελτιωμένων μαθησιακών προγραμμάτων για εξατομικευμένη μάθηση και διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνολογία για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά οποιαδήποτε εκδοχή εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Με τη συγκεκριμένη διάκριση ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας και στη συμβολή του οράματός μας για το μέλλον της εκπαίδευσης, που είναι η καλύτερη δυνατή ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών μας.