Ας γνωρίσουμε το Νηπιαγωγείο μας

Ας γνωρίσουμε το Νηπιαγωγείο μας

Ας γνωρίσουμε το Νηπιαγωγείο μας

Ας γνωρίσουμε το Νηπιαγωγείο μας

Μέσα σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα μαθησιακό περιβάλλον τα παιδιά οργανώνονται σε ομάδες για να πραγματοποιήσουν παιδαγωγικούς και διδακτικούς στόχους. Με άξονα τη μαθητικοκεντρική φιλοσοφία που ακολουθεί το Σχολείο μας, η γνώση που αποκτάται μέσα στην ομάδα είναι πολύπλευρη, σταθερή και ολοκληρωμένη. Η μάθηση είναι ενεργητική, βιωματική και συνεργατική και ισχυρό κίνητρο γι’ αυτήν αποτελεί το ενδιαφέρον των παιδιών. Το πρόγραμμα σχεδιάζεται, οργανώνεται και υλοποιείται με θεματικές ενότητες και με projects.

Η εμπειρία του μόνιμου προσωπικού μας, η συνεχής εκπαίδευση και η διάθεσή του, διευκολύνει τη μάθηση των παιδιών δημιουργώντας ένα κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον, σεβόμενο τις ιδιαιτερότητες, τα ενδιαφέροντα και τις απορίες των παιδιών. Πρωταρχικός στόχος των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου μας αποτελεί η ολόπλευρη κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών μέσα σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα, προάγοντας την κριτική τους σκέψη.

Τα προγράμματα μας είναι βασισμένα στο ΔΕΠΠΣ (Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών) και στο νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα με συγκεκριμένους στόχους για κάθε δραστηριότητα, καλύπτοντας όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Η μάθηση είναι βιωματική, με ποικίλες εκπαιδευτικές επισκέψεις ανάλογα με τη θεματική ενότητα που επιλέγουμε και σχέδια εργασίας (projects). 

Με πρωταρχικό μέλημα του Νηπιαγωγείου μας τη φιλαναγνωσία, λειτουργεί σε καθημερινή βάση η Κεντρική βιβλιοθήκη, η οποία εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέες εκδόσεις βιβλίων.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, το Σχολείο σε συνεργασία με εξειδικευμένους δασκάλους διαφόρων ειδικοτήτων με εμπειρία στην προσχολική αγωγή παρέχει:

 • καθημερινή εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μέσω του προγράμματος 
 • εξοικείωση με έννοιες της πληροφορικής
 • φυσική αγωγή
 • συμμετοχή στα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης και δραστηριοτήτων (Clubs)


Την όαση του καταπράσινου κήπου μας αποτελούν τα δύο ειδικά διαμορφωμένα επίπεδα του Σχολείου μας με πιστοποιημένα παιχνίδια, κατάλληλα για την προσχολική ηλικία, κερδίζοντας την προσοχή των παιδιών για ατέλειωτο παιχνίδι αλλά και για οργανωμένες δραστηριότητες σε διάφορα σημεία.

Και επειδή...

πριν βάλουμε το μολύβι στο χέρι του παιδιού,
το χέρι αυτό πρέπει να σκάψει,
να σκαρφαλώσει, να πιέσει, να σπρώξει,
να τραβήξει, να ζυμώσει, να στρίψει
και να τσιμπήσει σε διαφορετικά περιβάλλοντα,
με πολλά και διάφορα υλικά...


...δεν θα μπορούσε να λείπει απ΄την αυλή ο λαχανόκηπός μας. Σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου έρχονται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον, φροντίζουν και περιποιούνται τα φρούτα και τα λαχανικά, παρατηρούν συστηματικά την πρόοδό τους και τα βλέπουν να αναπτύσσονται. 

      Συλλογή Φωτογραφιών
      (10 φωτογραφίες)