Αγγλικά

Αγγλικά

Αγγλικά

Σε μια εποχή που οι κοινωνικές συνθήκες εξελίσσονται και οι απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας καθιστούν αναγκαία την εξειδίκευση στη γνώση, φροντίζουμε να βοηθάμε τα παιδιά, ώστε να αναπτύξουν την προσαρμοστικότητά τους και την ικανότητα της ευελιξίας τους στις νέες συνθήκες. Ένα σημαντικό προσόν και εφόδιο είναι η απόκτηση υψηλού επιπέδου ξενόγλωσσης εκπαίδευσης από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις ξένες γλώσσες ή να μετακινηθούν στο εξωτερικό. Οι μαθητές μας αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους στον προφορικό λόγο, στην ανάγνωση και τη γραφή, ενώ μαθαίνουν λεξιλόγιο και αποκτούν γνώσεις στις επιστήμες, την τέχνη και τη λογοτεχνία.

Στα Εκπαιδευτήριά μας, η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας είναι μια σοβαρή υπόθεση που αρχίζει απ’ τα πρώτα βήματα των παιδιών στον Παιδικό Σταθμό και συνεχίζει με καθημερινή μελέτη στο Δημοτικό.  Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίων KET στην Ε' Δημοτικού και PET στη Στ΄Δημοτικού. Σε συνδυασμό με την ενισχυτική διδασκαλία Αγγλικών που παρέχεται από το Σχολείο μας, κατακτούν γνώσεις στην Αγγλική γλώσσα επιπέδου Β1 ( Pre-Lower). Μέχρι τη Στ΄ τάξη οι μαθητές έχουν κατακτήσει ένα αξιόλογο μαθησιακό επίπεδο με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας εισαγωγής στα ξενόγλωσσα κολλέγια και στις εξετάσεις απόκτησης πτυχίων του University of Cambridge που διεξάγονται στο Σχολείο μας, επίσημο εξεταστικό κέντρο του British Council. Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται βιβλία από την αγγλική δανειστική βιβλιοθήκη που διαθέτει το Σχολείο μας. 

Για επιπλέον ενίσχυση της αγγλικής γλώσσας τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Little Kiddies English club, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον Παιδικό Σταθμό και συνδυάζεται με το πρόγραμμα των Αγγλικών που ακολουθείται ήδη στην τάξη. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το Bilingual Kindergarten Programme του Νηπιαγωγείου που έχει στόχο τη δίγλωσση ικανότητα στην αγγλική γλώσσα και το European Language Programme (ELP) για το Δημοτικό.

To πρόγραμμα πραγματοποιείται και με τη βοήθεια διαδραστικών πινάκων (interactive whiteboards) όπου οι μαθητές μαθαίνουν ευχάριστα και διασκεδαστικά χρησιμοποιώντας ειδικό εκπαιδευτικό λογισμικό.

Συλλογή Φωτογραφιών
(3 φωτογραφίες)