club tennis

Θεατρικής Αγωγής

Θεατρικής Αγωγής

Και φέτος θα δώσουμε στα παιδιά ευκαιρίες επικοινωνίας, ευαισθητοποίησης και δημιουργικής έκφρασης. Ευκαιρίες για καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από την πολυδιάστατη θεατρική τέχνη. Κάθε χρονιά νομίζουμε ότι η εμπειρία μας αυτή ήταν μοναδική. Μα κάθε φορά ξαναδενόμαστε μεταξύ μας μ’ ένα καινούριο έργο.

Σήμερα επικοινωνούμε με πολλά μέσα: τον λόγο, την εικόνα, τα σλόγκαν, τα συνθήματα. Δυσκολευόμαστε όμως να επικοινωνούμε με τα συναισθήματά μας, να τα εκδηλώνουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα παιδιά που ασχολήθηκαν με τη θεατρική τέχνη κάλυψαν αυτή την ανάγκη, καθώς κατάφεραν να εξελιχθούν συναισθηματικά και ψυχικά κι αυτό ήταν φανερό όχι μόνο στη σκηνή μα και στην καθημερινότητά τους. Κάθε παιδί είναι μοναδικό και μέσα από το θέατρο, εξερευνώντας έναν ρόλο, ανακαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς του και με τη βοήθεια της ομάδας αναπτύσσει τη συναισθηματική του νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα ο μαθητής σε όλη τη διάρκεια της οκτάμηνης ενασχόλησής του έρχεται σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και την παντομίμα, τον χορό, τα μουσικά όργανα, την επεξεργασία ρόλων και τις φωνητικές ασκήσεις. Έρχεται επίσης σε επαφή με σημαντικά κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και τέλος συμμετέχει ενεργά στο ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων.

Όλα αυτά μεθοδεύονται και πραγματοποιούνται μέσα από ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, δραματοποιήσεις, όπου τα παιδιά εξασκούνται σταδιακά με διάφορες τεχνικές, αναπτύσσοντας τη φαντασία τους.

Μετρώντας 29 χρόνια λειτουργίας, το Θεατρικό τμήμα έχει χαράξει μια επιτυχημένη πορεία εντός κι εκτός σχολείου.

Είναι αξιοσημείωτο ν’ αναφερθεί πως το θεατρικό τμήμα του Σχολείου μας εδώ και είκοσι δυο χρόνια δημιούργησε τους θεατρικούς μαθητικούς αγώνες ακτίς ονείρου. Μια θεατρική συνάντηση βασισμένη πάνω σε άριστη και άρτια διοργάνωση, που σημείωσε τεράστια επιτυχία κι έγινε ευρύτερα γνωστή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων καθώς και άλλων παιδικών θεατρικών ομάδων. Δημιουργήσαμε έναν πολιτιστικό θεσμό της πόλης, με συμμετοχή μαθητών και σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεατρικές συναντήσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως έλεγε και ο Κάρολος Κουν:

«Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας και το κοινό που μαςακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας».

Τμήματα

Οι μαθητές παρακολουθούν το πρόγραμμα μία (1) φορά την εβδομάδα (2 ώρες) από τις 14:00 ως τις 16:00.

Τρόπος Λειτουργίας

Οι στόχοι της δραματικής τέχνης που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι:

  • Καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας και της κοινωνικότητας του παιδιού
  • Μύηση στη χαρά της επικοινωνίας και της συνεργασίας
  • Ενεργοποίηση της εκφραστικής δύναμης του σώματος, της φωνής, της κίνησης με ταυτόχρονη εκφραστική προβολή των συναισθημάτων
  • Άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των παιδιών για εκτόνωση της επιθετικότητας και των αντιθέσεων
  • Απελευθέρωση του σωματικού, ψυχικού και συναισθηματικού πεδίου
  • Ενθάρρυνση για μεθόδευση των σκηνικών ιδεών του και εφαρμογή τους
  • Οικοδόμηση της αυτοπαρατήρησης και της αυτοπειθαρχίας
  • Καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης, ομαδικότητας, επικοινωνίας μέσα από συλλογικότητα και δημιουργική εργασία

Τα νέα των club μας

Τα νέα των club μας