Υποδεχόμαστε με χαρά τους Ρώσους εργαζόμενους της Deutsche Telekom στο Σχολείο μας!

Υποδεχόμαστε με χαρά τους Ρώσους εργαζόμενους της Deutsche Telekom στο Σχολείο μας!

Υποδεχόμαστε με χαρά τους Ρώσους εργαζόμενους της Deutsche Telekom στο Σχολείο μας!

04 Ιουλίου 2022 2022

Μια ξεχωριστή μέρα περάσαμε στις εγκαταστάσεις μας μαζί με τους Ρώσους εργαζόμενους της Deutsche Telekom, οι οποίοι ήρθαν στην πόλη μας εξαιτίας της μετεγκατάστασης του hub του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού στη χώρα μας από την Αγία Πετρούπολη, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η επίσκεψή τους μαζί με τα παιδιά τους στο Σχολείο μας πραγματοποιήθηκε, προκειμένου οι γονείς να ενημερωθούν για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με άλλους μαθητές στην καινούργια τους πατρίδα και να ενσωματωθούν ομαλά στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης τα παιδιά πήραν μέρος στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που είχε οργανωθεί ειδικά γι’ αυτά στην καταπράσινη αυλή μας.

Γνωριστήκαμε, ενημερωθήκαμε, συζητήσαμε και λύσαμε απορίες σ’ αυτή τη νέα συνθήκη που δημιούργησε ο πόλεμος, παίξαμε και μετά απ’ όλα αυτά, γευτήκαμε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές στον μπουφέ που είχε στηθεί κάτω από τις ελιές του Σχολείου μας.

Περάσαμε υπέροχα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που γίναμε το πρώτο σκαλί επικοινωνίας και ενημέρωσης για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών στη νέα τους πατρίδα.

Θερμές ευχαριστίες και στην κα Τατιάνα Ζουράβλεβα, μεταφράστρια και επιστημονική συνεργάτιδα του Α.Π.Θ, η οποία με χαρά και συγκινητική ανιδιοτέλεια ανέλαβε την επικοινωνία του Σχολείου μας με τους Ρώσους IT experts καθ’ όλο το διάστημα των επαφών μας.

Συλλογή Φωτογραφιών
(21 φωτογραφίες)