Ας γνωρίσουμε τον Παιδικό Σταθμό μας

Ας γνωρίσουμε τον Παιδικό Σταθμό μας

Ας γνωρίσουμε τον Παιδικό Σταθμό μας

Ας γνωρίσουμε τον Παιδικό Σταθμό μας

Με γνώμονα την εμπειρία πολλών χρόνων και την προσπάθειά μας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στα παιδιά μας, δημιουργήσαμε έναν νέο εξειδικευμένο χώρο με κατάλληλες προδιαγραφές για παιδιά από 2-4 ετών, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης «Πρότυπα 2-4», που βρίσκεται στον αριθμό 27 της οδού Ελαιώνων, απέναντι από τις κεντρικές εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας. 

Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης φροντίζουμε για την ομαλή προσαρμογή του παιδιού στο νέο σχολικό – κοινωνικό περιβάλλον, ιδιαίτερα σημαντική για τη μετέπειτα σχολική του απόδοση, τη δόμηση της αυτοεικόνας του και της προσωπικότητάς του. Με άξονα τη μαθητικοκεντρική φιλοσοφία, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα κατάλληλα ερεθίσματα και αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους θεμελιώνοντας πολύπλευρα την προσωπικότητά τους με τρόπο ευχάριστο και συνάμα δημιουργικό.


Με μέσα το έμπειρο και μόνιμο προσωπικό, τα κατάλληλα για τις ηλικίες μαθησιακά προγράμματα, τις ποικίλες σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, το εξελιγμένο παιδαγωγικό υλικό, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, χτίζουμε με βιωματικό τρόπο την πνευματική συγκρότηση, τη συναισθηματική σταθερότητα και την ομαλή κοινωνικοποίηση των μικρών μας μαθητών, συμβάλλοντας έτσι στην πολύπλευρη ανάπτυξή τους (γλωσσική, γνωστική, συναισθηματική, κοινωνική, κινητική, αισθητική).

Τα παιδιά μας μέσα σ’ ένα μαθησιακό περιβάλλον, πλούσιο σε ερεθίσματα, συμμετέχουν σε δραστηριότητες μέσα και έξω από την τάξη τους, στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Σχολείου. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να αποκτήσουν γερές βάσεις και να εξελιχθούν όχι μόνο σε προοδεύοντες μαθητές αλλά και σε ευτυχισμένους ενήλικες. Ας μην ξεχνάμε, πως το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε είναι οι «ρίζες» της υπευθυνότητας αλλά και τα «φτερά» της ανεξαρτησίας! 

Παράλληλα το εκπαιδευτικό ωρολόγιό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκμάθηση αγγλικών.

Επίσης, το Σχολείο σε συνεργασία εξειδικευμένους δασκάλους διαφόρων ειδικοτήτων με πολυετή εμπειρία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να συμμετέχουν στα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης και δραστηριότητων (Clubs). Συγκεκριμένα παρέχει:

  • Εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μέσω του προγράμματος Little Kiddies English Club
  • Επαφή με διάφορες μορφές τέχνης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
  • Δυνατότητα συμμετοχής σε αθλήματα και κινητικά παιχνίδια στο πρόγραμμα Multi Junior Sports

Επιπλέον, τα παιδιά απολαμβάνουν την υπέροχη καταπράσινη αυλή μας, τον αυλόγυρο του Σχολείου μας, με τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Παρατηρούν με ενθουσιασμό τον κύκλο της ζωής των λουλουδιών και μαθαίνουν τα ονόματα διάφορων φρούτων και λαχανικών στον μαγευτικό λαχανόκηπο που τα ίδια δημιουργούν. Καθημερινά ανακαλύπτουν μικρά πλασματάκια του ζωικού βασιλείου, "μαγειρεύουν" στην εξωτερική κουζίνα μας, τραγουδούν, απασχολούνται με παιχνίδια δεξιοτήτων και ψυχαγωγούνται στο σύνθετο της παιδικής χαράς.

Με οδηγό την ανάγκη των μικρών μας μαθητών για ασφάλεια, παιχνίδι, χαρά, δημιουργικότητα, επαφή με τις αισθήσεις και τη φύση, σχεδιάσαμε με πολλή αγάπη και με τη συνεργασία ειδικών τον νέο μας Βρεφονηπιακό Σταθμό. Έναν σύγχρονο, οικογενειακό χώρο μέσα στη φύση, σε μια έκταση 3 στρεμμάτων, ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον όπου η αειφορία, η οικολογία, η ασφάλεια  και η άνεση των παιδιών μας έχουν τον πρώτο λόγο, μέσα στον οποίο οι μικροί μαθητές μπορούν να παίζουν, να δημιουργούν, να εξερευνούν και να δομούν τη γνώση.

Συλλογή Φωτογραφιών
(28 φωτογραφίες)