Ασφάλεια

Ασφάλεια

Ασφάλεια

Ασφάλεια

Σύγχρονα μέτρα πρόληψης

Το Σχολείο μας φροντίζει να παίρνει τα πιο σύγχρονα μέτρα πρόληψης (νέος αντισεισμικός κανονισμός, πυρασφάλεια, πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό δίκτυο, καθημερινή εποπτεία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και προμήθεια εξοπλισμού από τεχνικό ασφαλείας), ώστε να τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Τμήμα μεταφοράς 

Το Τμήμα μεταφοράς μαθητών του Σχολείου μας με ασφάλεια και συνέπεια, οργανώνει τη μεταφορά των μαθητών με ιδιόκτητα, υπερσύγχρονα σχολικά λεωφορεία και έμπειρους συνοδούς και οδηγούς.

Security και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης CCTV

Τα Εκπαιδευτήριά μας συνεργάζονται με ιδιωτική εταιρεία SECURITY που ελέγχει και εποπτεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας την είσοδο και έξοδο των μαθητών και των επισκεπτών στον χώρο του Σχολείου. Παράλληλα λειτουργεί περιμετρικά των εγκαταστάσεων κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης CCTV.

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας υπάρχει σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ενισχυμένη επίβλεψη από εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. 

Τόσο η καθημερινή όσο και η έκτακτη παραλαβή και παράδοση των μαθητών γίνεται με αυστηρές διαδικασίες ασφάλειας.

Υπηρεσία ταυτοποίησης στοιχείων για τηλεφωνικά αιτήματα και αλλαγές δρομολογίων

Το Σχολείο μας, επεκτείνοντας το πληροφοριακό του σύστημα, εγκατέστησε παράλληλα με το ERP (Enterprise Resource Planning) και το CRM (Customer Relationship Management), το οποίο συνδέθηκε και με το τηλεφωνικό κέντρο. Έτσι, το πληροφοριακό μας σύστημα, κάθε φορά που οι γονείς τηλεφωνούν, ελέγχει τη βάση δεδομένων του Σχολείου μας και ταυτοποιεί το πρόσωπο και τον μαθητή με τα τηλέφωνα που έχουν δηλώσει οι γονείς κατά την εγγραφή του παιδιού τους.

Στην προσπάθειά μας για ακόμα καλύτερη οργάνωση και ασφάλεια στις υπηρεσίες μας, επεκτείναμε το πληροφοριακό μας σύστημα και στις έκτακτες αλλαγές δρομολογίων επιστροφής των μαθητών μας. Έτσι όλες οι αλλαγές καταχωρούνται ηλεκτρονικά καθημερινά.

Ιατρική παρακολούθηση

Επιπλέον, τα Εκπαιδευτήριά μας συνεργάζονται με ομάδα εξειδικευμένων παιδιάτρων που επιβλέπει την υγεία των μαθητών, προλαμβάνει και συμβουλεύει κατόπιν ατομικής εξέτασης. Επικουρικά με τις προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες επισκέψεις του παιδιάτρου και για μεγαλύτερη ασφάλεια υπάρχει μόνιμη πτυχιούχος νοσηλεύτρια. Συγκεκριμένα, λειτουργεί Γραφείο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Φροντίδας Υγείας, στελεχωμένο από έμπειρη νοσηλεύτρια που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας στα παιδιά μας, γνωρίζοντας το ατομικό ιστορικό καθενός, ενώ βρίσκεται καθημερινά σε ετοιμότητα, σε όλη τη διάρκεια των σχολικών ωρών.

Αίσθηση, ακόμα, ασφάλειας προσφέρει και ο σύγχρονος απινιδωτής μας. 

dsc00388.jpg
Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια είναι ένα από τα Σχολεία που επέλεξε να στηρίξει η ελληνική πολυεθνική εταιρία Kleemann με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δωρίζοντάς από ένα μηχάνημα αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Ο στόχος του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι να μεγαλώσει τον αριθμό των ευκαιριών για σωτηρία ατόμων που μπορεί να υποστούν ανακοπή καρδιάς. Ο στόχος του συγκεκριμένου μηχανήματος που τοποθετήθηκε στην κεντρική είσοδο του Σχολείου, είναι να μεγαλώσει τον αριθμό των ευκαιριών για σωτηρία ατόμων που μπορεί να υποστούν ανακοπή καρδιάς.

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια είναι πλέον ένα από τα ελάχιστα σχολεία στην Ελλάδα που διαθέτει παρόμοια συσκευή, γεγονός που καθιστά το Σχολείο μας ακόμα πιο ασφαλές για μικρούς και μεγάλους.

Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς (9μηνης ή 11μηνης φοίτησηςοι μαθητές μας είναι ασφαλισμένοι σε συνεργασία με όλες τις ιδιωτικές κλινικές της πόλης μας.

Συλλογή Φωτογραφιών
(9 φωτογραφίες)