Καινοτομιών και Ανάπτυξης

Καινοτομιών και Ανάπτυξης

Το Τμήμα Καινοτομιών και Ανάπτυξης του Σχολείου μας είναι υπεύθυνο για την έρευνα και μελέτη των νέων παιδαγωγικών τάσεων και τη συνεχή βελτίωση των προγραμμάτων σπουδών. Μέσα από την αναζήτηση, τη μελέτη και τη διερεύνηση των μεθόδων και πρακτικών της παγκόσμιας και πιο σύγχρονης τεχνολογίας, στοχεύει στο διαρκή εμπλουτισμό των γνώσεων τόσο του εκπαιδευτικού όσο και του διοικητικού προσωπικού για την επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη σχολική ζωή. 

Μέσα από την επιμόρφωση του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, τη συμμετοχή σε συνέδρια, την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία με πάσης φύσεως φορείς και οργανισμούς παγκόσμιας κλίμακας, κατορθώνουμε να ευθυγραμμιζόμαστε με τα πιο πρωτοποριακά συστήματα στη μάθηση και την εκπαίδευση.


Το Τμήμα Καινοτομιών και Ανάπτυξης του Σχολείου ανέπτυξε ένα πληροφοριακό σύστημα υπηρεσιών ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου (ERP-Enterprise Resource Planning) και (CRM – Customer Relationship Management) με συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον έλεγχο και την ασφάλεια των μαθητών και την επικοινωνία με τους γονείς.

Πρότυπες Αειφορικές Πρακτικές

Επιπλέον, στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια ακολουθούμε τις πιο πρωτοποριακές Αειφορικές Πρακτικές και λειτουργούμε προτάσσοντας τις αρχές και τις αξίες του Αειφόρου Σχολείου, σχεδιάζοντας όλες μας τις δράσεις, με στόχο την εκμηδένιση του Περιβαλλοντικού μας Αποτυπώματος, την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον συμπεριφορών και προπάντων τη βελτίωση των σχέσεων των μελών της σχολικής κοινότητας. Πρόσφατα, ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση σύγχρονων φωτοβολταϊκών panel, που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες του Σχολείου μας και μειώνουν συγχρόνως την εκπομπή CO2 στην ατμόσφαιρα. Προστατεύουμε το περιβάλλον και αξιοποιούμε κάθε αχτίδα του ήλιου που απλόχερα μας προσφέρεται κάθε μέρα!

Ακόμα, η νέα πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε, επιβάλλει την εξοικείωσή μας με τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου, των υπολογιστών και των διαδραστικών πινάκων ως απαραίτητα διδακτικά εργαλεία για την επίτευξη των μαθησιακών στόχων. Προκειμένου, να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του κτιρίου, όλων των υπηρεσιών και κυρίως την εκπαιδευτική διαδικασία σε μία ξαφνική διακοπή ρεύματος, εγκαταστήσαμε νέα υπερσύγχρονη γεννήτρια που καλύπτει όλες τις ενεργειακές μας ανάγκες. 

Επιπρόσθετα, από την αρχή της λειτουργίας του Σχολείου μας μέχρι σήμερα, πρωταρχική επιδίωξη μας είναι η εξοικείωση των μαθητών μας με το φυσικό περιβάλλον. Γι’ αυτό το λόγο κάθε χρόνο τα Προτυπάκια δημιουργούν μικρούς κήπους, φυτεύουν σποράκια και φτιάχνουν αυτοσχέδια μικρά θερμοκήπια, με ποικίλα διαθέσιμα ανακυκλώσιμα υλικά από παλιές κατασκευές, αφήνοντας έτσι μία σημαντική κληρονομιά στους επόμενους μαθητές. Τη φετινή σχολική χρονιά, με την οργάνωση του ολοκαίνουργιου θερμοκηπίου μας και τη διαμόρφωση του λαχανόκηπού μας, οι δραστήριοι περιβαλλοντικά μαθητές μας δεν σταματούν να εξελίσσουν το έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι, ενισχύοντάς το με σύγχρονες πρακτικές και δημιουργώντας ένα βιωματικό εργαστήρι γνώσης. Αυτό σημαίνει Αειφορία... 

Τέλος, παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία του Σχολείου όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε να εισάγουμε ένα πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα, με την ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος όλων των τάξεων. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε από τη διοίκηση του Σχολείου για να δομηθεί η καινοτομία αυτή, έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι μαθητές να εισέλθουν σταδιακά και με ασφάλεια σε αυτή τη νέα συνθήκη. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ασθένειας ή απουσίας των μαθητών, εξασφαλίζουμε την ασύγχρονη επικοινωνία που απαιτεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η σύγχρονη διαδικτυακή επικοινωνία επιτυγχάνεται, επίσης, με την εξασφάλιση διαδικτυακών υπηρεσιών από αναγνωρισμένους οργανισμούς, που προσφέρουν φιλικές και ασφαλείς εφαρμογές. Το προσωπικό του Σχολείου υποστηρίζεται με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό και συνεχή τεχνική επιμόρφωση.

Συγκεκριμένα, το σχολικό έτος 2019-2020 λειτουργήσαμε με:

- Την ψηφιακή πλατφόρμα MS Office365 ειδική για σχολεία που περιλαμβάνει:

  • Την πλατφόρμα σύγχρονης επικοινωνίας Microsoft Teams, από τις πιο ασφαλείς παγκοσμίως.
  • Το MS Outlook και το MS OneDrive, όπου αναρτώνται σε ψηφιακή μορφή ασκήσεις, ψυχαγωγικές ενημερώσεις και διάφορες εκπαιδευτικές προτάσεις.
  • Το MS Forms για την ανάρτηση εκπαιδευτικών quiz και διαγωνισμάτων.
  • Το MS Stream για την εισαγωγή εφαρμογής βιντεομαθημάτων.
  • Το MS Sway για την παρουσίαση ολοκληρωμένων projects.
  • Tη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα MS Sharepoint - LMS (Learning Management System) αναγνωρισμένης παγκοσμίως πλατφόρμας διαχείρισης της μάθησης για τις τάξεις Α΄, Β΄, και Γ΄.

- Τη διαδικτυακή πλατφόρμα SeeSaw για το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό σταθμό, την πιο ασφαλή και αναγνωρισμένη εφαρμογή για μαθητές προσχολικής ηλικίας.Συλλογή Φωτογραφιών
(10 φωτογραφίες)