Ξένες γλώσσες - Clubs

Ξένες γλώσσες - Clubs

Ξένες γλώσσες - Clubs

Ξένες γλώσσες - Clubs

Σε μια εποχή που οι κοινωνικές συνθήκες εξελίσσονται και οι απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας καθιστούν αναγκαία την εξειδίκευση στη γνώση, φροντίζουμε να βοηθάμε τα παιδιά, ώστε να αναπτύξουν την προσαρμοστικότητά τους και την ικανότητα της ευελιξίας τους στις νέες συνθήκες. Ένα σημαντικό προσόν και εφόδιο είναι η απόκτηση υψηλού επιπέδου ξενόγλωσσης εκπαίδευσης από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις ξένες γλώσσες ή να μετακινηθούν στο εξωτερικό. Οι μαθητές μας αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους στον προφορικό λόγο, στην ανάγνωση και τη γραφή, ενώ μαθαίνουν λεξιλόγιο και αποκτούν γνώσεις στις επιστήμες, την τέχνη και τη λογοτεχνία.

Αγγλικά

Στα Εκπαιδευτήριά μας, η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας είναι μια σοβαρή υπόθεση που αρχίζει απ’ τα πρώτα βήματα των παιδιών στον Παιδικό Σταθμό και συνεχίζει με καθημερινή μελέτη στο Δημοτικό. Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίων KET στην Ε' Δημοτικού και PET στη Στ΄Δημοτικού. Σε συνδυασμό με την ενισχυτική διδασκαλία Αγγλικών που παρέχεται από το Σχολείο μας, αποκτούν γνώσεις στην Αγγλική γλώσσα επιπέδου Β1 ( Pre-Lower). Μέχρι τη Στ΄ τάξη οι μαθητές έχουν κατακτήσει ένα αξιόλογο μαθησιακό επίπεδο με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας εισαγωγής στα ξενόγλωσσα κολλέγια και στις εξετάσεις απόκτησης πτυχίων του University of Cambridge που διεξάγονται στο Σχολείο μας, επίσημο εξεταστικό κέντρο του British Council. Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται βιβλία από την αγγλική δανειστική βιβλιοθήκη που διαθέτει το Σχολείο μας.

Γερμανικά

Επιπλέον, στο Σχολείο μας, λειτουργούν τμήματα για τους μαθητές που θέλουν να συμμετέχουν στην εντατική προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη Γερμανική Σχολή καθώς και για αυτούς που θέλουν από νωρίς να ξεκινήσουν την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και στην πορεία να αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο πτυχίο επιπέδου Α1, A2 και B1 του Ινστιτούτου Goethe και του Αυστριακού Ινστιτούτου ÖSD.

Η προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής μέσω των «Προπαρασκευαστικών τμημάτων» στην Ε' και στην ΣΤ΄ τάξη αποτελεί μια πολύ εξειδικευμένη και απαιτητική διαδικασία. Γι’ αυτό το λόγο τα παιδιά που ενδιαφέρονται θα πρέπει να ξεκινήσουν την εκμάθηση της γλώσσας όσο νωρίτερα γίνεται. Η ιδανική ηλικία συνήθως είναι τα 7 με 8 χρόνια, δηλαδή από τη Β΄ τάξη.

Το μάθημα σε αυτές τις ηλικίες (Α'- Β΄τάξη) ξεκινάει με διάφορες ευχάριστες δραστηριότητες όπως π.χ. παιχνίδι, χειροτεχνίες, τραγούδια κλπ. Με βιωματικό τρόπο, εξελίσσεται στην πορεία σε συστηματικά οργανωμένο, μεθοδικό και πιο απαιτητικό μάθημα (Γ'- Δ΄-Ε΄τάξη), συμπεριλαμβάνοντας όλη την απαιτούμενη ύλη από τα βιβλία Beste Freunde 1 και 2, συν του πρόσθετου υλικού και της ύλης της Γερμανικής Σχολής, και τέλος ολοκληρώνεται (ΣΤ΄ τάξη) με την προετοιμασία για τα διαγωνίσματα και την εισαγωγική εξέταση των «Προπαρασκευαστικών τμημάτων».

Γαλλικά 

Επιπρόσθετα, οι μαθητές μας συμμετέχουν σε εξετάσεις για τα διπλώματα Γαλλικών, Delf, επίπεδο Α1 και Α2, δομημένα σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς των Γλωσσών, τα οποία χορηγούνται από το Γαλλικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Τα πτυχία αυτά, είναι αναγνωρισμένα από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και συμβάλλουν στην επαγγελματική προαγωγή των κατόχων τους τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (Ε.Ε. & Ο.Η.Ε.) σε διεθνείς επιχειρήσεις δημόσιες και ιδιωτικές.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και με τη βοήθεια διαδραστικών πινάκων (interactive whiteboards) όπου οι μαθητές μαθαίνουν ευχάριστα και διασκεδαστικά χρησιμοποιώντας ειδικό εκπαιδευτικό λογισμικό.

Το Σχολείο μας λειτουργεί τα καθιερωμένα προγράμματα ποικίλων δραστηριοτήτων (clubs).

Στα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης (Clubs) οι μαθητές μας με την καθοδήγηση έμπειρων, καταξιωμένων και διακεκριμένων εκπαιδευτών έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται δημιουργικά στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων. Τα παιδιά μας δέχονται νέα ερεθίσματα, αναδεικνύουν και αναπτύσσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, καλλιεργούν το συνεργατικό πνεύμα συμβάλλοντας έτσι στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Το Σχολείο μας φροντίζει για τη σωστή οργάνωση, λειτουργία και ανανέωση των προγραμμάτων προσαρμόζοντάς τα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του σύγχρονου παιδιού. Με τον τρόπο αυτό δίνει την ευκαιρία στα παιδιά όχι μόνο να αναδείξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους αλλά και να τα αναπτύξουν σωστά, να διακριθούν συμμετέχοντας σε πλείστες αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις της πόλης μας, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και συνεργατικό πνεύμα, συμβάλλοντας έτσι στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Τα τμήματα ποικίλων δραστηριοτήτων (clubs) που λειτουργούν στο Δ ημοτικό είναι:

Συλλογή Φωτογραφιών
(8 φωτογραφίες)