Ας γνωρίσουμε το Νηπιαγωγείο μας

Ας γνωρίσουμε το Νηπιαγωγείο μας

Ας γνωρίσουμε το Νηπιαγωγείο μας

Ας γνωρίσουμε το Νηπιαγωγείο μας

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον των κεντρικών εγκαταστάσεων του Σχολείου μας, ξεχωριστή θέση έχει η ζεστή και φιλόξενη γωνιά που στεγάζει το Νηπιαγωγείο μας. Η φύση που το περιβάλλει, η παιδική χαρά με τα πιστοποιημένα για την ηλικία παιχνίδια, ο βοτανικός κήπος και ο λαχανόκηπός μας, που φροντίζουν οι μικροί μας μαθητές, συνθέτουν το πιο παραμυθένιο σκηνικό για να περάσει ένα παιδί τη σχολική καθημερινότητα. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν ευτυχισμένα σε ένα περιβάλλον με πολλά ερεθίσματα και – το κυριότερο – με την αγάπη του έμπειρου προσωπικού μας.

ΕΜΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Η πολυετής εμπειρία των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας, η συνεχής επιμόρφωση που φροντίζει το Σχολείο να έχουν και η αγάπη που τρέφουν για τα παιδιά, χαρακτηρίζουν τη θερμή αγκαλιά του Νηπιαγωγείου των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Προτεραιότητα μας είναι τα ευτυχισμένα παιδιά! Οι εκπαιδευτικοί μας στοχεύουν μέσω εξατομικευμένων προγραμμάτων στις ανάγκες και στις ιδιαίτερες ικανότητες του κάθε παιδιού. Η συνεργασία και η τακτική επικοινωνία με τους γονείς δημιουργεί ένα κλίμα ασφάλειας για τους ίδιους και οικοδομεί σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης μεταξύ Σχολείου – Οικογένειας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Στο Νηπιαγωγείο μας, κύριο μέλημά μας αποτελεί η κοινωνικοποίηση και η ένταξη των παιδιών στην παρέα των συνομηλίκων. Στεκόμαστε δίπλα τους για να χτίσουν τις πρώτες φιλίες και τους βοηθούμε να ξεπεράσουν τις προσωπικές δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζουν. Με μεγάλη προσοχή μελετούμε ένα πρόγραμμα ομαλής προσαρμογής των παιδιών τόσο από τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο όσο και από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι η Παιδοψυχολόγος του Σχολείου μας και άλλοι συνεργάτες, όπως ο Λογοθεραπευτής, ο Παιδίατρος και η Νοσηλεύτρια που βρίσκεται καθημερινά στο Σχολείο μας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του.

ΜΑΘΑΙΝΩ... ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ

Για εμάς η μάθηση είναι παιχνίδι! Με σχεδόν μισό αιώνα εμπειρίας και αφουγκραζόμενοι τα ενδιαφέροντα των παιδιών πραγματοποιούνται κατάλληλα για την ηλικία τους εκπαιδευτικά προγράμματα και projects που βασίζονται στην παιγνιώδη, ενεργητική και βιωματική μάθηση, υποστηρίζουν την ολόπλευρη ανάπτυξη και καλλιεργούν την αυτονομία τους. Οι αειφόρες πρακτικές που εφαρμόζει συνολικά το Σχολείο μας αναπτύσσουν την οικολογική συνείδησή τους, ενώ αναπόσπαστο μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων συνιστούν οι συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις.

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ - CLUBS

Στο ημερήσιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου μας, υλοποιούνται καθημερινά από έμπειρους εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξοικείωση των παιδιών στην Αγγλική γλώσσα, σε έννοιες της Πληροφορικής, στη Μουσική και Φυσική Αγωγή. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε τμήματα δημιουργικής απασχόλησης και δραστηριοτήτων (Clubs), τα οποία συνεχίζονται και στο Δημοτικό Σχολείο μας.      Συλλογή Φωτογραφιών
      (35 φωτογραφίες)