Μισός αιώνας ζωής για τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης – Μεγαλώνουμε μαζί!

Μισός αιώνας ζωής για τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης – Μεγαλώνουμε μαζί!

Μισός αιώνας ζωής για τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης – Μεγαλώνουμε μαζί!

15 Ιουνίου 2022 2022

Μισός αιώνας ζωής για τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης – Μεγαλώνουμε μαζί!

Ήταν το 1971, όταν ο αείμνηστος Παύλος Κορυφίδης κυνήγησε την ιδέα του, το όνειρό του για ένα Σχολείο υποδειγματικό που θα έκανε πράξη τα οράματα και τις αρχές του.

Στα πρώτα τους βήματα τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης ήταν μια μικρή εκπαιδευτική μονάδα μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον που αγκαλιάστηκε αμέσως από την τοπική κοινωνία.

Αργότερα, η μια γενιά διαδέχτηκε την άλλη… Ο αείμνηστος Γιώργος Κορυφίδης εξέλιξε το Σχολείο μας σε μια σύγχρονη εκπαιδευτική κυψέλη που με εξωστρέφεια αφουγκράστηκε τις ευαισθησίες της κοινωνίας και συμμετείχε ενεργά σε πλείστες κοινωνικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις, προάγοντάς το σε Σχολείο-Πρότυπο για την εκπαιδευτική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά παραμένουν ίδια, αλλά και πολλά έχουν αλλάξει… Το Σχολείο με συνέπεια στις αξίες και στις ηθικές αρχές του και με παρακαταθήκη την 50χρονη παράδοσή του συνεχίζει δυναμικά με νέους στόχους και οράματα.

Σήμερα τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης είναι ένα σχολείο πολυβραβευμένο, ψηφιακό, αειφόρο, με νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, το οποίο υλοποιεί διαρκώς καινοτόμες δράσεις.

Γιορτάζοντας τον μισό αιώνα ζωής μας αισθανόμαστε υπερήφανοι που τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης κατακτούν ολοένα και περισσότερους στόχους στον χάρτη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Όλα αυτά, βέβαια, δε θα ήταν εφικτά χωρίς το μόνιμο έμπειρο προσωπικό μας, τους εργαζόμενούς μας, με τους οποίους είμαστε μια ομάδα, μια δεμένη οικογένεια. Τους ευχαριστούμε πολύ για την αφοσίωσή τους, όπως ευχαριστούμε και όλους τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους όλα αυτά τα χρόνια, καθιστώντας το Σχολείο μας το δεύτερό τους σπίτι.

Οραματιστήκαμε το καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας και είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που στο εξής θα αποτελούμε μέρος των ωραίων αναμνήσεών τους.

«Μεγαλώνουμε μαζί» με κύριο μέλημά μας το παιδί και τις προτεραιότητές του και θα εξακολουθούμε να είμαστε πάντα γι’ αυτό μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά.

Το χαμόγελό του είναι για εμάς πηγή ζωής!

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης