Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player

Μια εμπειρία που θα μας μείνει χαραγμένη στην μνήμη και την καρδιά μας ήταν η καθιερωμένη τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της ΣΤ´ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας στην Αθήνα.

Το ταξίδι μας στο Νότο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Πρώτος σταθμός μας, το Αττικό Πάρκο. Γέλια, φωνές, φτερουγίσματα, ξεφωνητά, κρωξίματα και πάλι γέλια γίνονται ένα. Ο αρχικός ενθουσιασμός από το εντυπωσιακό show των δελφινιών διαδέχεται από τα επιφωνήματα χαράς που συνοδεύουν τα ξεσπάσματά μας. Οι selfies με τα πανέμορφα πλάσματα του πάρκου χρωματίζουν τις στιγμές μας και αποτυπώνουν τα συναισθήματά μας. Θαυμαστικά παρασέρνονται από το δυνατό αεράκι και χορεύουν ψηλά στον ουρανό σαν τραγούδι που μας συνοδεύει όμορφο και δυνατό ως την πόρτα της επιβλητικής ατμόσφαιρας του ξενοδοχείου Intercontinental που μας φιλοξενεί. Το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη ημέρα και η φιλική παρέα φαντάζεται κιόλας την όμορφη συνέχεια!

Σάββατο. Η όμορφη περιπέτειά μας συνεχίζεται. Δεύτερη στάση, στον σταθμό της μνήμης και της εθνικής ταυτότητας. Πρωί και ξεκινάμε να ακολουθούμε τα ίχνη που σμίλεψαν τα βήματα της Ιστορίας σε κτίρια και δρόμους, στον βράχο της Ακρόπολης και στην Αρχαία Αγορά. Όλα τυλίγονται με ένα πέπλο θαυμασμού και δέους ενώ εμείς σαν χρονοταξιδιώτες φτάνουμε στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Εκεί, η ίδια η Αρχαία Ελλάδα μας γνέφει χαμογελαστή και συγκινημένη, περιμένοντας να μας ξεναγήσει στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της εθνικής συνείδησης, της αναζήτησης και της γνώσης. Μεσημεράκι και το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος, ενώ εμείς ανυπομονούμε να έρθει το βραδάκι φορτωμένο με θέατρο, διασκέδαση και… Athens by night!!!

Κυριακή τρίτη μέρα και το πρόγραμμα μάς οδηγεί στο κτίριο της Βουλής. Καθισμένοι στα έδρανα της ολομέλειας ακούμε με προσοχή την εξαιρετική ξεναγό και αφουγκραζόμαστε την καρδιά της Δημοκρατίας να χτυπά. Ακολουθεί το κτίριο της Παλαιάς Βουλής. Σεβασμός, περηφάνια και συγκίνηση μπροστά στα "Άγια των Αγίων της Ελλάδας". Εκθέματα που χαράζουν το όνομα της πατρίδας με ανεξίτηλα γράμματα στο χωροχρονικό ιστορικό συνεχές.

Ακολουθεί η κοντινή εκδρομή στο Σούνιο για να θαυμάσουμε τον επιβλητικό ναό του Ποσειδώνα. Όρθιος στον πελώριο βράχο σαν γίγαντας αποκρούει τα ορμητικά κύματα πότε της θάλασσας και πότε του χρόνου.

Και έτσι σιγά σιγά φτάνει η ώρα της επιστροφής.

Κλείνουμε τα μάτια προσπαθώντας να κρατήσουμε μέσα μας ζωντανές όλες τις στιγμές, τις αναμνήσεις, τους ήχους και τα χρώματα του τριήμερου ταξιδιού.

Στις αποσκευές μας χωρέσαμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί: Γονείς, δασκάλους, οδηγούς και διαβεβαιώνουμε πως θα μας μείνει αξέχαστο για πάντα!