Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφτηκαν το θεματικό μελισσοκομικό πάρκο «anel honey park».Το «anel honey park» στο Νέο Ρύσιο είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα επισκέψιμος χώρος μελισσοθεραπείας, μελισσοτουρισμού και μάθησης γύρω από τη μέλισσα!

Σκοπός του πάρκου είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας, της μελισσοκομίας και των προϊόντων της καθώς και να επιμορφωθούν σχετικά με την σημαντικότητα των μελισσών για το περιβάλλον και τον άνθρωπο βοηθώντας έτσι στην διάσωση και την διατήρησή τους. Γιατί αν δεν αγαπήσεις κάτι, πώς θα το προστατέψεις;

«Χωρίς φυτά, δεν υπάρχει ζωή. Όμως χωρίς μέλισσες, δεν υπάρχουν φυτά». Με βάση αυτήν την φράση, κατασκευάστηκε ο χώρος αυτός.

Σε μία έκταση δύο στρεμμάτων, τα παιδιά έζησαν μία μοναδική βιωματική-διερευνητική εμπειρία.

Θαύμασαν ένα υπαίθριο «μουσείο της φύσης» και παρατήρησαν όλους τους οργανισμούς που συνυπάρχουν αρμονικά στο πάρκο!

Γεύτηκαν αγνά μελισσοκομικά προϊόντα, μύρισαν βότανα και καλλυντικά. Έμαθαν από τους εξειδικευμένους επιστήμονές του χώρου για τη χρήση και τα οφέλη τους.

Παρακολούθησαν από ειδικές κυψέλες παρατήρησης, σε απόσταση αναπνοής, τις μέλισσες να εκτελούν τις καθημερινές τους εργασίες, δίνοντας μαθήματα ζωής, συμπεριφοράς και εργατικότητας!

Και φυσικά ένας τόσο γλυκός περίπατος έπρεπε να κλείσει και γλυκά και αυτό έγινε με το κέρασμα που ήταν γιαούρτι με τι άλλο; Με μέλι!!