Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Ένα συναρπαστικό ταξίδι τελείωσε!

Ένα ακόμη απόλυτα επιτυχημένο English Summer Camp ολοκληρώθηκε! Για τρεις εβδομάδες τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης μεταμορφώθηκαν σε αρχαιολογικό τοπίο και οι μικροί κατασκηνωτές μας έγιναν Indiana of Protypa! Κατά τη διάρκειά του E.S.C. μάθαμε πολλά, κάναμε καινούριους φίλους, παίξαμε πολύ, γίναμε καλοί κολυμβητές, χορέψαμε, εκφραστήκαμε δημιουργικά και εξασκηθήκαμε στην αγγλική γλώσσα!!!

Η εμπειρία τόσων χρόνων, οι υποδομές των Εκπαιδευτήριων μας σε έμψυχο και τεχνικό υλικό καθώς και η πολύτιμη βοήθεια των συνταξιδιωτών μας μας οδήγησαν σ’ ένα όμορφο ταξίδι με χαρούμενους, δημιουργικούς, αεικίνητους συνεπιβάτες και σ’ έναν υπέροχο προορισμό, τη γνώση, τη δημιουργία, το παιχνίδι, το κέφι των παιδιών μας. Στο ξεκίνημα του περιπετειώδους ταξιδιού μας κάθε τμήμα του E.S.C. πήρε το όνομα μιας φυλής και φτιάξαμε τη σημαία μας.

Έχοντας ως πρότυπο τον περιπετειώδη και πολυμήχανο Indiana Jones, δοκιμάσαμε τις ικανότητές μας στην ανασκαφή και την ιππασία, στην κατασκευή τοτέμ από πηλό. Φτιάξαμε υπέροχα καδράκια μεταφέροντας φωτογραφίες πάνω σε κομμάτια κορμού και μπουκαλάκια που έκρυβαν μέσα το μαγικό αντίδοτο! Ακολουθώντας τα χνάρια του Indiana Jones, πετάξαμε πιο ψηλά από ποτέ! Επισκεφθήκαμε τη σχολή πιλότων Aviation Skies Academy και νιώσαμε την έξαψη και τη γοητεία των αιθέρων, πήραμε μια γεύση από την εκπαίδευση των πιλότων οδηγώντας οι ίδιοι τον προσομοιωτή, ενώ με τη νεοαποκτηθείσα εμπειρία, όταν επισκεφθήκαμε την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης και μπήκαμε σε μονοκινητήρια αεροπλάνα, νιώσαμε πια πραγματικοί πιλότοι! Γνωρίσαμε το επάγγελμα του αρχαιολόγου και τις κυριότερες ανασκαφές στον νομό Θεσσαλονίκης μέσα από την παρουσίαση καθηγήτριας αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Ως γνήσιοι Indiana Jones μάθαμε τα μυστικά της ξιφασκίας από διακεκριμένους αθλητές της Λέσχη Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης.

Εξερευνήσαμε τα Κάστρα και τους Κήπους του Πασά με τη βοήθεια ξεναγών και μάθαμε την ιστορία της πόλης μας αγναντεύοντάς την από ψηλά και φυσικά για ακόμη μια χρονιά διανυκτερεύσαμε ένα βράδυ κάτω από τα άστρα στον κήπο του σχολείου μας! Το κολύμπι είναι απαραίτητο σε κάθε μικρό μιμητή του Indiana Jones. Έτσι, με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης κάποιοι μπήκαν για πρώτη φορά... στα βαθιά με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών ενώ οι πιο εξασκημένοι βελτίωσαν κατά πολύ τις ικανότητές τους. Η περιπέτεια όμως δεν τελείωσε εκεί!

Η πίστα περιπέτειας, η εκμάθηση rollers και ποδηλάτου, τα εικαστικά, ο χορός, το σκάκι, η ρομποτική, η μαγειρική... ήταν κάποιες μόνο από τις καθημερινές μας δραστηριότητες στις οποίες επιδοθήκαμε χρησιμοποιώντας πάντα την αγγλική γλώσσα. Από το πρόγραμμά μας δεν έλειψαν φυσικά το barbecue και το picnic. Το Indiana of Protypa μπορεί να τελείωσε αλλά η εικόνα του χαμόγελου στα παιδικά προσωπάκια θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας για πάντα. The next English summer camp is only a year away!