Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης 2018

Μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες! Μια γιορτή που σηματοδοτεί ένα τέλος και μια αρχή ταυτόχρονα. Το τέλος μιας περιπλάνησης έξι χρόνων που βιώσαμε μαζί - μαθητές και εκπαιδευτικοί- προσπαθώντας να εξερευνήσουμε άγνωστους τόπους που έκρυβαν το μυστήριο της γνώσης. Αλλά και μια αρχή, ένα νέο ταξίδι, σε μια πορεία που ευχόμαστε να είναι φωτεινή και καλοτάξιδη!

Μια γιορτή με κέφι, χαρά, γέλιο αλλά και πολλή πολλή συγκίνηση για να κλείσει αυτή η τελευταία σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα τα παιδιά μίλησαν, θυμήθηκαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα για τη ζωή που πέρασαν μαζί επί έξι ή περισσότερα χρόνια.

Εξιστόρησαν – πότε αστεία και πότε σοβαρά - την προσπάθεια που έκαναν για να φτάσουν στο τέλος του δρόμου που ξεκίνησαν μικρά και φοβισμένα, για να καταλήξουν εδώ σήμερα, έτοιμα για το επόμενο βήμα, έτοιμα για μια καινούρια αρχή.

Στο ανοιχτό θέατρο των Εκπαιδευτηρίων μας, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, η μουσική, οι χοροί, τα τραγούδια δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνηση. Αναπόληση των στιγμών που ζήσαμε όλοι μαζί. Οι φιλίες, οι χαρές αλλά και οι λύπες, οι αγωνίες αλλά και οι κατακτήσεις βήμα – βήμα τόσων χρόνων αναμείχθηκαν με τους προβληματισμούς και την αγωνία τους για το μέλλον.

Πότε μεγάλωσαν... Τα περισσότερα ήρθαν κοντά μας από τα Νήπια ή και από τον Παιδικό Σταθμό και τώρα αφήνουν τη φιλόξενη αγκαλιά του «Σχολείου μας», όπως έλεγαν. Φεύγουν έφηβοι πια…

Ο διευθυντής μας, ο κ. Πανουργιάς, μίλησε με λόγια ψυχής με φωνή που έτρεμε από συγκίνηση και τα λόγια του ήταν σαν να έβγαιναν από όλους εμάς…

Ευχαριστούμε τους γονείς μας για την υποστήριξη και το δυνατό τους χειροκρότημα. Ευχαριστούμε τα παιδιά μας που μας έδωσαν την ευκαιρία να τα καμαρώσουμε σε μια επίδειξη αθωότητας και ομορφιάς και την ικανοποίηση να διαπιστώσουμε την τόσο σημαντική εξέλιξή τους από την αρχή της σχολικής τους ζωής έως σήμερα.

Όλη η οικογένεια των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με το ίδιο κέφι και δημιουργικότητα και τις ίδιες σημαντικές επιδόσεις και στις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης και κυρίως στην προσωπική τους ζωή!