Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
       Την Παρασκευή 27 Μαΐου στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα «Ελλήνων Οδύσσεια… από τον Όμηρο έως σήμερα» ενώ οι διάφοροι σταθμοί του ήρωα Οδυσσέα ζωντάνεψαν μέσα από χορευτικά δρώμενα στα οποία έλαβαν μέρος τα παιδιά των Γ΄, Δ΄ και  Ε΄ τάξεων του σχολείου.

       Η εκδήλωση αυτή είχε ως θέμα την Οδύσσεια του Ομήρου που διασκευάστηκε με τρόπο που περιλαμβάνει και τη σημερινή περιπέτεια των σύγχρονων Ελλήνων που δοκιμάζονται από μια πραγματικότητα δυσάρεστη και πρωτόγνωρη. Κεντρικός ήρωας ο αγωνιζόμενος άνθρωπος διαχρονικά που μπαίνει σε μια σειρά αντίξοων καταστάσεων, που επιμένει να δοκιμάζεται και τελικά βγαίνει νικητής. Η αποστολή του στον κόσμο δικαιώνεται εφόσον φτάνει στον προορισμό του και μέσα από το δρόμο που διανύει αποκτά τη γνώση και την ωριμότητα του ολοκληρωμένου ανθρώπου.

        Η συμμετοχή των παιδιών σ’ αυτή την πολυσύνθετη εκδήλωση  είχε σα σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις τους με το πολύτιμο επικό ποίημα της Οδύσσειας και τον πλούτο του περιεχομένου της.

Get Adobe Flash player

παρακολουθήστε το βίντεο