Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

«Ξεφυλλίζουμε παιδικές  Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και πλάθουμε γλυκά και ευχές για το 2012»

Get Adobe Flash player


Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, έλεγε η πρόσκληση που έφτασε στο σχολείο μας από την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και υποσχόταν ένα σωρό εκπλήξεις, δράσεις, παραμύθια και γλυκά.

Οι  μαθητές της Β΄ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης ενθουσιάστηκαν και ζήτησαν από τις δασκάλες τους να ανταποκριθούν  σ΄ αυτό το Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι.

Όταν έφτασαν στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, μέσα στο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο είχαν την  ευκαιρία όχι  μόνο να γνωρίσουν από κοντά το ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη που ζωγραφίζει με  το στόμα, αλλά και να τον δουν να δημιουργεί, βλέποντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου της Ελισάβετ Κουκουμάκα, παρακολούθησαν διαδραστικά παιχνίδια, ζωγράφισαν τις δικές τους ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες, έγραψαν τις ευχές τους και τέλος γεύτηκαν νοστιμότατα κεκάκια  αφού πρώτα τα διακόσμησαν οι ίδιοι οι μαθητές βάζοντας την φαντασία και τις γευστικές  προτιμήσεις τους σε  δράση.

Ευχαριστώντας την αντιδήμαρχο κα Δόμνα Λειβαδοπούλου και στέλνοντας τις θερμότερες ευχές τους για χαρούμενες γιορτές  στο δήμαρχο κ. Ιγνάτιο ΚαΪτετζίδη,
επέστρεψαν στο σχολείο.