Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

for_kids2012BΜε την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων των Παιδιών, από το Σάββατο 17 ως και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη  Unicef, υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους φίλους στο φιλόξενο χώρο του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos σε μια γιορτή αγάπης « ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ».

Όλες τις ημέρες, από το πρωί ως αργά το απόγευμα, ο χώρος πλημμύρισε από παιδιά κάθε ηλικίας που ξεναγήθηκαν από τους μαθητές μας, γνώρισαν τα 29 πάνινα ανθρωπάκια, τους μικρούς "αγγελιοφόρους μαθητές" (που κατασκεύασαν και έστειλαν τα παιδιά μας), διάβασαν τα μηνύματα που έχουν γράψει επάνω τους παιδιά από όλη την Ελλάδα αλλά και από τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Φιλανδία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Κύπρο για τα δικαιώματα των παιδιών, για τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο, για τα όνειρά τους και στη συνέχεια πήραν μέρος στις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους.

Όλοι οι φίλοι μας δημιούργησαν και πήραν μαζί τους, το δικό τους ανθρωπάκι-ημερολόγιο του 2013 με τις ζωγραφιές και τα μηνύματά τους, κατασκεύασαν το περιστέρι της ειρήνης, ζωγράφισαν και φόρεσαν το χάρτινο καπελάκι, τραγούδησαν, έπαιξαν... και έφυγαν γεμάτα από αγάπη  «ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Για τους μεγαλύτερους επισκέπτες οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας είχαν ετοιμάσει μια ενημερωτική επιστολή, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας στα προβλήματα των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο forkids.protypa.gr

Get Adobe Flash player