Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Στις 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκεφθήκαν το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού στο Ωραιόκαστρο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο και να δουν εκθέματα από παραδοσιακά παιχνίδια-αντικείμενα από την αρχαιότητα έως σήμερα και κατασκευές όπως : πατίνι, χελιδόνα, σβούρα, πήλινες και συρμάτινες κούκλες κ.λ.π. Τα παιδιά γνώρισαν τα παιχνίδια, άγγιξαν κάποια απ’ αυτά και είδαν την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο. Επίσης  είδαν εικόνες παλιών ομαδικών παιχνιδιών.

Get Adobe Flash player


Μετά την ξενάγηση, στο χώρο-εργαστήριο κατασκευής παιδικού παιχνιδιού τα παιδιά κατασκεύασαν παιχνίδια χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά όπως πλαστικό, ύφασμα, χαρτί και ξύλο. Συγκεκριμένα κατασκεύασαν κούκλες, καραβάκια και τηλέφωνα.

Είδαν και άλλες κατασκευές-κυρίως μουσικά όργανα-τις οποίες,  με τις οδηγίες που πήραν για τον τρόπο κατασκευής από τους ξεναγούς του μουσείου, αποφάσισαν να τις υλοποιήσουν στην τάξη.

Στο τέλος έπαιξαν σε μικρές και μεγάλες ομάδες υπό την καθοδήγηση των ξεναγών-εμψυχωτών, ομαδικά κινητικά παιχνίδια όπως  «διελκυστίνδα», «τσέρκι» και «αμάδες».

Έτσι τα παιδιά δεν απέκτησαν μόνο γνώσεις σχετικά με την ιστορία και την εξέλιξη των παιχνιδιών αλλά  και διασκέδασαν πάρα πολύ.