Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης, επισκεφτήκαμε το Τεχνοπάρκο στο πλαίσιο του μαθήματος της μελέτης Περιβάλλοντος που αναφέρεται στην «Ενέργεια», για να κατανοήσουμε τι ακριβώς σημαίνει «εναλλακτικές μορφές ενέργειας». Περιπλανηθήκαμε στη μαγεία της επιστήμης και της τεχνολογίας και μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού και της ψυχαγωγίας προσεγγίσαμε επιστημονικές αρχές και φαινόμενα σχετικά με τον ηλεκτρισμό, το μαγνητισμό, την οπτική, τη μηχανική κ.α. Ήταν πραγματικά συναρπαστικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλους μας.

Get Adobe Flash player


Στην «Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» θαυμάσαμε το διανοητικό άλμα της σύνδεσης της τεχνικής με την επιστήμη που γεννήθηκε από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και άνοιξε δρόμους στην τεχνολογική πρόοδο.

Στο εκθετήριο Αυτοκινήτων, μεταφερθήκαμε σε παλιότερες εποχές, είδαμε αυτοκίνητα που υπήρξαν σταθμοί στην ιστορία της αυτοκίνησης και στην εξέλιξή της.

Στο Πλανητάριο ταξιδέψαμε στο ηλιακό μας σύστημα και πέρα από αυτό και μάθαμε για το σύμπαν σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα ρομποτικών εξερευνητών σε διαστημικές αποστολές. Τα εξαιρετικά οπτικά εφέ μας μετέφεραν σε μέρη που δεν έχει πατήσει το πόδι του άνθρωπος.

Έπειτα παρακολουθήσαμε την τρισδιάστατη ταινία «Αστερισμοί και Μύθοι». Με μαγικό τρόπο, έντονη δράση, ευφάνταστα σκηνικά και συναρπαστικά οπτικά εφέ μας ξενάγησε στα ουράνια θαύματα συνδυάζοντας τη σύγχρονη αστρολογία με την αρχαία ελληνική μυθολογία.

Τέλος παρακολουθήσαμε την ταινία «Οι φεγγαρίσιοι» που προβάλλεται επίσης στο πλανητάριο και αφορά στις φανταστικές περιπέτειες των κατοίκων του φεγγαριού και στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν και να εξερευνήσουν τη γη. Με απλό τρόπο μέσω των κινουμένων σχεδίων και με ξεκαρδιστικές καταστάσεις μάθαμε τα μυστικά ενός διαστημικού ταξιδιού, για τη βαρύτητα, την έλξη των σωμάτων, τις ιδιότητες της ατμόσφαιρας και για βασικές αρχές της διαστημικής.