Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Tην Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 από τις 20:30 στήθηκε στον κήπο του σχολείου ένα διαφορετικό party. Τραπέζια είχαν στηθεί κάτω από τα δέντρα για τους γονείς , δραστηριότητες μέσα στο σχολείο και έξω στην αυλή για τα παιδιά που περίμεναν τη σειρά τους για το πλανητάριο και o Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης έστησε τα τηλεσκόπια των μελών του.

Get Adobe Flash player


Στο χώρο του γηπέδου εντυπωσίαζε το κινητό πλανητάριο StarLab της εταιρείας αστρονομικού εξοπλισμού «ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», μέσα στο οποίο  οι μαθητές χωρισμένοι σε μικρές ομάδες παρακολούθησαν προβολές αστρονομίας από καθηγητές Φυσικής με ειδικές γνώσεις Αστρονομίας, με θέματα: «Ελληνική Μυθολογία των αστερισμών» και «Αστρικό πεδίο και το πλανητικό σύστημα», ώστε μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουμε τον κόσμο των άστρων και των πλανητών, μέσα από μια διαδικασία που συνδυάζει την επιστήμη, τη μυθολογία και τη χαρά του θεάματος.

Στις 20:30 ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (ΟΦΑ), κ. Μάρκος Ασπρίδης πραγματοποίησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ομιλία για τους γονείς με θέμα: «Εξωγήινη ζωή. Υπάρχει; Τι αναζητούμε;»

Όσο το σκοτάδι έπεφτε και τα φαναράκια με τα κεριά φώτιζαν διακριτικά το χώρο, μπροστά στα ισχυρά τηλεσκόπια του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας άρχισαν να σχηματίζονται ουρές. Στην αρχή παρατηρήσαμε την Αφροδίτη, μια λάβα 400 βαθμών Κελσίου και στη συνέχεια τη Σελήνη με τους κρατήρες της και τον εντυπωσιακό Κρόνο με το δαχτυλίδι και τα φεγγάρια του.

Μικροί και μεγάλοι ακούγαμε εντυπωσιασμένοι τις πληροφορίες που μας έδιναν τα μέλη του Ο.Φ.Α. και για κανέναν μια φορά  με τα μάτια κολλημένα στα τηλεσκόπια δεν ήταν αρκετή  για να  ‘’χορτάσουμε’’ την γοητεία που ασκεί σε όλους μας ο μακρινός κόσμος των άστρων.

Για τρεις ώρες ‘’χαμένοι στα άστρα’’ ξεφύγαμε από την καθημερινότητα προσπαθώντας να ανακαλύψουμε νέους κόσμους και κρυμμένα μυστικά στα αστέρια….