Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Ακαδημία Ski
Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης
Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής
Ακαδημία Ποδοσφαίρου
Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Τένις
Τμήμα Xορού
Τμήμα TAE-KWON-DO
Τμήμα Σκάκι
Τμήμα Εικαστικής Αγωγής
Τμήμα Θεατρικής Αγωγής
Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
English After School

Τμήμα Ενόργανης ΓυμναστικήςΗ ενόργανη γυμναστική είναι ένα ολυμπιακό άθλημα που περιλαμβάνει γυμναστικές ακροβατικές ασκήσεις αλλά και στοιχεία χορού με τη χρήση οργάνων.

Με την ενόργανη γυμναστική δουλεύουμε όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος, κάτι που συμβαίνει σε ελάχιστα αθλήματα και καλλιεργούμε όλες τις φυσικές ικανότητες όπως ταχύτητα, ευλυγισία, δύναμη, μυϊκή συναρμογή.

Τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο σώματος και πνεύματος, επιμονή και προσήλωση στον στόχο με συνεχή προσπάθεια. Τέλος η ενόργανη γυμναστική βοηθά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα, στην κοινωνικοποίηση και την ομαδικότητα, προάγει την ευγενή άμιλλα και τη συνυπευθυνότητα.

Ενδεικτικό περιεχόμενο ενόργανης γυμναστικής
- Ελεύθερες κινήσεις των μελών του σώματος, μεμονωμένες ή σε συνδυασμούς, με ή χωρίς όργανα.
- Βασικές κινητικές δραστηριότητες σε στρώματα γυμναστικής.
- Εξοικείωση με όργανα, πάγκους, σχοινάκια, τραμπολίνο.
- Βάδισμα, μικρές αναπηδήσεις, αλλαγές κατεύθυνσης, στροφές, ισορροπίες στο ένα πόδι, πάνω σε πάγκους, σε δοκό ή σε γραμμή γηπέδου.
- Βασικές προασκήσεις ενόργανης γυμναστικής (ρολαρίσματα, στηρίξεις, προσγειώσεις, ποικιλία αλμάτων κ.ά.)

Πρωταρχικός στόχος των μαθημάτων της ενόργανης γυμναστικής είναι η πολύπλευρη άσκηση και η συμμετοχή των παιδιών με χαρά και ενθουσιασμό.

Το τμήμα θα λειτουργεί τρεις (3) ώρες την εβδομάδα και απευθύνεται σε μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης και υπεύθυνη είναι η κ. Χριστίνα Ντίνα-Ντινάκου, απόφοιτη Τ.Ε.Φ.Α.Α., με ειδικότητα στις αθλητικές δραστηριότητες κλειστού χώρου. Έχει μεγάλη εμπειρία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε σχολές χορού, συλλόγους και σχολεία.