Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Ακαδημία Ski
Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης
Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής
Ακαδημία Ποδοσφαίρου
Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Τένις
Τμήμα Xορού
Τμήμα TAE-KWON-DO
Τμήμα Σκάκι
Τμήμα Εικαστικής Αγωγής
Τμήμα Θεατρικής Αγωγής
Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
English After School

4

Φιλοσοφία
Ως ατομικό άθλημα, το τένις δημιουργεί και θέτει βάσεις για μια ισχυρή προσωπικότητα. Βελτιώνει τις αντιληπτικοκινητικές δεξιότητες και ενισχύει τη θετική αυτοεικόνα του παιδιού.
Το παιδί αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή προσωπικότητα, φροντίζοντας να βελτιώνεται πάντα σε σχέση με τον εαυτό του θέτοντας κάθε φορά «τους δικούς του» προσωπικούς στόχους, ώστε να επιτυγχάνει τη μέγιστη προσωπική βελτίωση.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να γίνει το τένις για τα παιδιά «δια βίου άσκηση», παίζοντας πάντα σε πνεύμα «ευ αγωνίζεσθε».

Η ακαδημία τένις, λειτουργεί στο Σχολείο μας εδώ και είκοσι χρόνια. Οι πρώτοι μαθητές που γνώρισαν και διδάχτηκαν το τένις μέσα από το Σχολείο μας είναι τώρα τελειόφοιτοι πανεπιστημίου και αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας τένις είτε ακολουθώντας τον δρόμο του αθλητισμού είτε του club player. Διακεκριμένοι πρωταθλητές πήραν τις πρώτες βάσεις διδασκαλίας του αθλήματος στο σχολείο μας.

Η μέθοδος διδασκαλίας που εφαρμόζεται είναι αυτή της «βιωματικής μάθησης».

  • Τμήματα
  1. Μini tennis για μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης
  2. Ακαδημία τένις για μαθητές Γ΄ και Δ΄ τάξης
  3. Προαγωνιστική ομάδα για μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης
  • Τρόπος λειτουργίας

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ηλικία (χρονολογική και προπονητική), τα σωματικά, κινητικά και συναισθηματικά χαρακτηριστικά, τα παιδιά χωρίζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ομοιογένεια στα τμήματα. Γι’ αυτό και οι μαθητές μας μπορούν να ξεκινήσουν τένις σε όποια τάξη κι αν βρίσκονται.

Κάθε ομάδα έχει τον δικό της δάσκαλο-προπονητή. Εκτός από την προπόνηση στο Σχολείο θα γίνονται συχνά συναντήσεις με αθλητές άλλων σχολείων ή συλλόγων προκειμένου να ανατροφοδοτείται το κίνητρο για μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το πρόγραμμα δύο (2) ώρες την εβδομάδα από τις 14:00 έως τις 15:00, τρεις (3) ή τέσσερεις (4) ώρες την εβδομάδα από τις 14:00 έως τις 16:00.

(Το πρόγραμμα εφαρμόζεται κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και το δίωρο κάθε Τρίτη –Πέμπτη).

Δημιουργός και υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Όλγα Καραγιάννη ΜSc, διδάσκουσα και υποψήφια Διδάκτωρ του Α.Π.Θ. Τ.Ε.Φ.Α.Α., η οποία μαζί με τους συνεργάτες της θα είναι στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες (συμπεριφορά του παιδιού στην ομάδα, επίδοση, αγορά κατάλληλης ρακέτας κλπ.).Get Adobe Flash player


Οι μαθητές του τμήματος Τένις και του τμήματος Εικαστικών του  Σχολείου μας μαζί με τους γονείς τους, σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας, συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ "Τένις και Ζωγραφική στη φύση" το διήμερο 21 και 22 Απριλίου 2018, στο Πόζαρ Αριδαίας.

Παιδιά και γονείς είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες. Ενήλικες και παιδιά, ξεπερνώντας σε αριθμό τους 130, γνωρίστηκαν, συνεργάστηκαν παίζοντας και δημιουργώντας κάτω από τον όμορφο καμβά της υπαίθρου. Με τη θετική ενέργεια του βουνού Καϊμακτσαλάν ή Βόρας, απόλαυσαν όλοι το μπάνιο τους στους καταρράχτες των λουτρών. Οι γονείς, χαλαροί και απαλλαγμένοι από τις έγνοιες της καθημερινότητας, κατάφεραν να νιώσουν ξανά παιδιά. Χαρούμενοι όλοι εξερεύνησαν τη φύση περπατώντας δίπλα στο ποτάμι και έπαιξαν τένις και παραδοσιακά παιχνίδια.

Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας εικαστικών των Εκπαιδευτηρίων μας, μικροί και μεγάλοι μαζί, αφού παρακολούθησαν το πολυβραβευμένο παγκοσμίως βίντεο που δείχνει την αυθεντική ομορφιά και παράδοση της Ελλάδας (Greece, a 365-Day destination. By Andonis Theocharis Kioukas), προσπάθησαν να αποδώσουν  ζωγραφίζοντας με τον δικό τους τρόπο ομορφιές και ήχους της Ελληνικής υπαίθρου. Με καμάρι για τις δημιουργίες τους,  κρατώντας τα έργα τους φωτογραφήθηκαν  δίπλα στο ποτάμι, στέλνοντας μηνύματα  χαράς.

Στο τέλος όλοι παρέλαβαν τα μετάλλιά τους για την συμμετοχή τους .

Εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος η κ. Όλγα Καραγιάννη. Υπεύθυνη εικαστικής Αγωγής των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκη η κ.Ελένη  Πάλλη.Get Adobe Flash player


Οι μαθητές της Ακαδημίας Τένις του σχολείου μας, έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία προπόνηση-παιχνίδι κάθε Σάββατο και ώρα 1-2 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Salonika tennis club στη Δροσιά της Θέρμης .Το πρόγραμμα αυτό γίνεται με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του σχολείου μας και της υπευθύνου της Ακαδημίας Τένις κ. Καραγιάννη Όλγα . Παιχνίδι, ανταγωνισμός ,συναγωνισμός, φιλίες  σε ένα αθλητικό καταπράσινο περιβάλλον.Get Adobe Flash player


Κάθε μπαλάκι του τένις και μια ευχή: Να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου τις χαρές της ηλικίας τους. Υγεία, αγάπη, αγκαλιά, φαγητό και παιχνίδι. Αυτά τα δώρα ζήτησαν από τον Αγιο Βασίλη οι μαθητές της ακαδημίας τένις και του τμήματος multi junior sports. Αυτές τις ευχές επέλεξαν να στείλουν για καλή χρονιά σε όλους μας. Get Adobe Flash player


Μια πρώτη γνωριμία με τα αθλήματα είχαν οι μαθητές των Νηπίων και του Παιδικού Σταθμού του Σχολείου μας μέσα απο το πρόγραμμα "Multi Junior Sports". Η αυλή του σχολείου μετατράπηκε σε πάρκο περιπέτειας και τα παιδιά μέσα απο κινητικά παραμύθια, περπάτησαν σε γέφυρες, πέρασαν εμπόδια, έκαναν τοξοβολία ,τένις, ποδόσφαιρο. "Το παιχνίδι πρώτα παίχτηκε και μετά διδάχτηκε".  Με αυτή την αρχή η κ.Ολγα Καραγιάννη -υπεύθυνη του προγράμματος Multi Junior Sports -και οι συνεργάτες της, παρακινούν τα παιδιά να γνωρίσουν όλα τα αθλήματα, παίζοντας.Get Adobe Flash player

Μια τεράστια ρακέτα και ο γίγαντας Λάκης ο Μπαλάκης ήρθαν να συναντήσουν τους μικρούς μας μαθητές της Ακαδημίας τένις.

Κάθε παιδί είχε και μια ξεχωριστή προσέγγιση στο παράξενο αυτό δίδυμο. Άλλα προσπάθησαν να αποκρούσουν με αυτή τη μπάλα, άλλα φωτογραφήθηκαν μαζί της και άλλα απλά τη θαύμασαν. Η κ. Όλγα Καραγιάννη και οι συνεργάτες της , δημιουργούν πάντα συνθήκες χαράς στο μάθημα-παιχνίδι τένις.Get Adobe Flash player

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια υποστήριξαν την εκδήλωση «Street Tennis» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/09/2016 στην Πλατεία Αριστοτέλους με πρωταγωνίστρια την ελληνίδα πρωταθλήτρια, Ελένη Δανιηλίδου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Πανελλήνιας εκστρατείας προσέγγισης των παιδιών στον αθλητισμό με σύνθημα «Παίζουμε τένις με τη Λένα». Μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση, παίζοντας τένις μαζί με την δημοφιλή αθλήτρια που κατέχει σημαντική θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Στόχος της εκστρατείας αυτής ήταν να γίνει ο αθλητισμός το μέσο μιας καλύτερης ποιότητας ζωής των παιδιών μας. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η υπεύθυνη της Ακαδημίας Τένις του Σχολείου μας, Όλγα Καραγιάννη.Get Adobe Flash player

Στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στη φιλοσοφία «Ο αθλητισμός σαν μέσο οικογενειακής ποιότητας ζωής», τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια και συγκεκριμένα η Ακαδημία Τένις του σχολείου μας διοργάνωσε με τη λήξη του σχολικού έτους μια ιδιαίτερη εκδήλωση σε συνεργασία με το Avant Garde Sports Club. Πρόκειται για το τουρνουά «Με δίδαξε τένις το παιδί μου», μια καινοτόμα εκδήλωση που έγινε για δεύτερη φορά και έχει ως στόχο να κάνει τα παιδιά να παρακινήσουν τους γονείς τους να γνωρίσουν το άθλημα του τένις και να παίξουν μαζί τους. Δεν ήταν λίγοι οι γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πέρασαν μια ημέρα μαθαίνοντας και παίζοντας στα γήπεδα τένις μαζί με τα παιδιά τους. Στο τέλος του τουρνουά μάλιστα τους περίμενε μια έκπληξη, καθώς ήταν τα παιδιά που απένειμαν στους γονείς τους το δίπλωμα συμμετοχής με την επίδοσή τους.Get Adobe Flash player


Οι μαθητές του club τένις του Σχολείου μας, συμμετείχαν στο 2ο Φιλανθρωπικό Τενιστικό Bazaar που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του AVANT GARDE Tennis club στο Χωριό της Ειρήνης, στην Καρδία.

Στο χώρο υπήρχαν προς πώληση δημιουργίες των παιδιών του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς και του συλλόγου «Συζωή», οι οποίες αγοράστηκαν απο τους επισκέπτες για να ενισχύσουν το σημαντικότατο έργο των δυο συλλόγων.

Επίσης μέρος των εσόδων του τουρνουά διατέθηκε για την αγορά τροφίμων για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS, Πλαγιαρίου.

Με σύμμαχο τον καιρό και με την υποστήριξη των προπονητών τους οι μαθητές απόλαυσαν τη διαδικασία του αγώνα.

Και του χρόνου με υγεία.Get Adobe Flash player


Οι μικροί τενίστες της Ακαδημίας Τένις του Σχολείου μας συμμετείχαν σε επιμορφωτική ημερίδα των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής που διοργάνωσε την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας  και Β’/θμιας  Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στις εγκαταστάσεις της Avant Garde στο «Χωριό της Ειρήνης», στην Καρδία, με θέμα: «Η διδασκαλία της Αντισφαίρισης με χρήση εναλλακτικού εξοπλισμού»

Τα παιδιά μας μαζί με τους δασκάλους του τένις έγιναν για λίγο «δάσκαλοι» δασκάλων και  μέσα από  βιωματικά παιχνίδια  έδειξαν τις γνώσεις τους και το πολύ καλό  επίπεδό τους  στο τένις και έγιναν «ΠΡΟΤΥΠΑ» για τους καθηγητές  φυσικής Αγωγής  Α’/θμιας Εκπαίδευσης  της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εισηγήτρια στην ημερίδα ήταν η συνεργάτης του σχολείου μας, κ. Ολγα Καραγιάννη M.Sc. διδάσκουσα και υποψήφια διδάκτωρ του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ.Get Adobe Flash player

Οι μαθητές του club tennis των Εκπαιδευτηρίων μας συμμετείχαν στο Χριστουγεννιάτικο Τενιστικό bazaar που διοργάνωσαν οι αθλητές του Avant Garde tennis club, που βρίσκεται στο χωριό της Ειρήνης στην Καρδία. Εκεί οι μικροί τενίστες είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να αγωνιστούν και να βραβευτούν για την προσπάθειά τους. Τα παιδιά καμαρώνοντας με το μετάλλιο και το δίπλωμα, χαρούμενα από το παιχνίδι, πετώντας ένα μπαλάκι στον ουρανό έκαναν την ευχή όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι γερά, να παίζουν και να γυμνάζονται..Get Adobe Flash player


Οι μαθητές της Ακαδημίας Τένις του Σχολείου μας, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, πήραν μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

Το Σχολείο μας επιλέχθηκε προκειμένου να βραβευτούν οι πρώτοι μαθητές της Ακαδημίας Τένις των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων, που σήμερα φοιτούν στο Πανεπιστήμιο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του τμήματος στη Θέρμη (απέναντι από τον οικισμό Λήδα-Μαρία) στα γήπεδα του τένις.tennis_june_2013

Λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς το Τμήμα τένις των Εκπαιδευτηρίων μας διοργάνωσε την καλοκαιρινή γιορτή των τμημάτων multi junior sport,mini tennis και της Ακαδημίας τένις.

Get Adobe Flash player


Σε πείσμα των παιχνιδιών του καιρού που μια έβρεχε, μια έβγαινε ο ήλιος, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά μια που ούτε οι μικροί αθλητές αλλά ούτε και οι γονείς ήθελαν να σταματήσουν.Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη Τουρνουά Τένις, το Σάββατο 9 Απριλίου στο club του Αστέρα, μεταξύ των αθλητών του σχολείου μας και άλλων σχολείων. Οι μικροί μας αθλητές αγωνίστηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Get Adobe Flash player