Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
Ακαδημία Ski
Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης
Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής
Ακαδημία Ποδοσφαίρου
Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης
Τμήμα Τένις
Τμήμα Xορού
Τμήμα TAE-KWON-DO
Τμήμα Σκάκι
Τμήμα Εικαστικής Αγωγής
Τμήμα Θεατρικής Αγωγής
Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
English After School
Τμήμα Χορού – Zumba Kids

Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Ο χορός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πρωταρχική καλλιτεχνική έκφραση του ανθρώπου. Είναι μια πολύπλευρη και ευχάριστη γύμναση, αφού επιδρά και βελτιώνει όλα τα συστήματα του οργανισμού (μυϊκό, νευρικό, αναπνευστικό) καθώς επίσης συμβάλλει σημαντικά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας με στοιχεία καλλιτεχνικά, αισθητικά, ψυχικά και πνευματικά.

Το ZUMBA έχει κατακτήσει πάνω από 14 εκατομμύρια μαθητές σε περισσότερες από 185 χώρες. Το Zumba Kids, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα εισήγαγε το Σχολείο μας σε τμήμα χορού, είναι το μοναδικό είδος χορού με το οποίο τα παιδιά μπορούν να χορέψουν αλλά και να γυμναστούν.

Ο χορός δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα και να χαλαρώσει με κάτι άκρως διασκεδαστικό και δημιουργικό. Παράλληλα καλλιεργεί την αυτοπεποίθησή του, εξοικειώνεται με το σώμα του και μαθαίνει να το αγαπά. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά για να πετύχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα και γνωρίζουν νέους ρυθμούς απ’ όλο τον κόσμο. Hip-hop, reggaeton, merengue, salsa, samba είναι κάποιοι από τους χορούς που θα διδαχθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Παράλληλα θα δουλέψουν τη σωστή στάση και την ευλυγισία του σώματος.

Επίσης θα διδαχτούν βασικές αρχές μπαλέτου, σύγχρονου και μοντέρνου χορού καθώς και στοιχεία ακροβατικής.

Οι μαθητές/τριες του τμήματος των μεγάλων τάξεων συμμετέχουν σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται στην πόλη μας. Τα τελευταία χρόνια οι μαθητές του τμήματος Χορού της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής του Δήμου Θεσσαλονίκης και απέσπασαν διακρίσεις. Στο τέλος της χρονιάς τα παιδιά όλων των τάξεων θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας μουσικοχορευτικής παράστασης.

Οι μαθητές θα παρακολουθούν το πρόγραμμα δύο (2) φορές την εβδομάδα από τις 14.00 έως τις 15.00.

Υπεύθυνη του τμήματος είναι η κ. Νοτάκη Τζελέπη Κατερίνα, δασκάλα μοντέρνου χορού, με πολύχρονη εκπαίδευση σε διάφορα είδη χορού και πολυετή εμπειρία διδασκαλίας σε παιδιά.Get Adobe Flash player


Με μεγάλο ενθουσιασμό και πολύ κέφι συμμετείχαν οι αθλήτριες του Τμήματος  χορού του Σχολείου μας στο 20ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής που διοργανώνει η Δ/νση Εκπαίδευσης & Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκδηλώσεων & Προγραμμάτων Αθλητισμού, στο  κλειστό γυμναστήριο της Χ.Α.Ν.Θ. Οι μαθήτριές μας παρουσίασαν  το πρόγραμμά τους  μαζί με άλλες 120 ομάδες από όλη την Ελλάδα και απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.Get Adobe Flash player


Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν  οι μαθήτριες  του Τμήματος Χορού των Εκπαιδευτηρίων μας για το βραβείο  που κέρδισαν στο 17ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής, που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.), στις 15, 16 και 17 Μαΐου 2015.

Η Ομάδα Χορού των Εκπαιδευτηρίων μας διαγωνίσθηκε με τα 126 σχήματα και ομάδες όλων των ηλικιών που συμμετείχαν από ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο βραβεύτηκε, αλλά της έγινε επιπλέον και ειδική μνεία για την πληρότητα της χορογραφίας σε όλους τους τομείς του διαγωνισμού.Το τμήμα χορού του σχολείου μας συμμετείχε στους διεθνείς αγώνες χορού Greek Open Championship IDSF(International Dance Sport Federation), στην κατηγορία All Ladies Latin Juvenile. Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές και κριτές απ’ όλο τον κόσμο και πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά φέτος, στο γήπεδο της ΧΑΝΘ στις 2 Απριλίου. Το  σχολείο μας ήταν το μοναδικό από όλη την Ελλάδα που συμμετείχε, με μία χορογραφία η οποία ήταν συνδυασμός 5 ειδών χορού: Rumba, Cha Cha, Jive, Paso Doble και Samba.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό IDSF, που διοργανώνει το διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στο internet στην ιστοσελίδα www.worlddancesport.org.

Get Adobe Flash player