Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
(05/02/2019)

Get Adobe Flash player

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, τίμησαν την Τρίτη 5/02 ως την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Στο μάθημα της Πληροφορικής, συμμετείχαν όλα τα παιδιά  με ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις μέσα από εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, βίντεο, σταυρόλεξα, κουίζ και σπαζοκεφαλιές, ιδανικά για παιδιά δημοτικού.

Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν την ιστορία του Smartie, του μικρού πιγκουίνου, και μέσα από αυτήν έμαθαν πως αν κάτι τους κάνει να νιώσουν άβολα στο Διαδίκτυο πρέπει αμέσως να το πουν στους γονείς τους και να τους συμβουλευτούν. Επίσης, συζητήσαμε πως πρέπει η πλοήγηση στο internet να γίνεται πάντοτε με μέτρο και με κάποιον ενήλικα παρέα. Με τα μεγαλύτερα παιδιά  μιλήσαμε για τα κοινωνικά δίκτυα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τις ηλεκτρονικές αγορές και τα προσωπικά δεδομένα και πώς πρέπει να προστατεύονται κατά την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο.