Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Get Adobe Flash player


Σ’ έναν μαγικό κόσμο γεμάτο λαχταριστές σοκολατολιχουδιές και τόοοοοσο γλυκές πληροφορίες μεταφερθήκαμε μαζί με τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου και των Προνηπίων μας. Από την είσοδο του περιπτέρου της Έκθεσης, που έχει μετατραπεί σε εργοστάσιο σοκολάτας, η αγαπημένη για μικρούς και μεγάλους μυρωδιά της σοκολάτας τρύπησε τις μύτες μας και μας «τράβηξε» στο τροπικό δάσος με τα κακαόδεντρα.

Παραπέρα ο κύριος σοκολάτας Κουβερτούρας, εντυπωσιακός και πολυπράγμων, μας περίμενε για να μας δείξει τα πειράματά του.

Στην στροφή, στο εργαστήριο των μπισκότων, φτιάξαμε και απολαύσαμε το μπισκοτάκι μας, περάσαμε μέσα από τον μαγικό λαβύρινθο και φτάσαμε στο μανιταρόδασος με το σοκολατένιο καταρράκτη. Σε μια άλλη αίθουσα του μουσείου -εργοστασίου δοκιμάσαμε ζαχαρωτούς "μεζέδες" αφού πρώτα τους βουτήξαμε στη σοκολάτα. Μάθαμε για την μεγάλη διαδρομή της από τα κακαόδεντρα ως την στιγμή που λιώνει απολαυστικά στο στόμα μας, για το πόσα πολλά και διαφορετικά προϊόντα γίνονται απ΄αυτή και γνωρίσαμε ένα εργοστάσιο σοκολάτας.

Και όταν ο σοκολατοπερίπατος τελείωσε μας έμεινε μια γλυκιά γεύση στο στόμα.