Σάββατο 30 Μαΐου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Σχολικό Περιοδικό At!

Παρουσίαση στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Μια από τις σημαντικότερες και πιο ενδιαφέρουσες εφαρμογές λογισμικού είναι οι επιτραπέζιες εκδόσεις. Χρησιμοποιώντας το MS-Publisher κατασκευάσαμε το δικό μας περιοδικό με θέματα και άρθρα που εμείς επιλέξαμε. Δημιουργήσαμε και συνδυάσαμε εικόνες, πήραμε φανταστικές συνεντεύξεις, κάναμε έρευνες, φτιάξαμε σπαζοκεφαλιές και γράψαμε για ότι απασχολεί και ενδιαφέρει τα παιδιά της ηλικίας μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών το περιοδικό At! ένα μοντέρνο και πλούσιο σε περιεχόμενο πολιτιστικό περιοδικό.

Λέξεις κλειδιά: Σχολικό περιοδικό,MS- Publisher

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το At.pdf

Περιοδικό

Στο μάθημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα περιοδικό που να περιέχει ένα πλήθος θεμάτων και εργασίες που υλοποιήθηκαν από διαφορετικές ομάδες, πάντα με στόχο τη μεταξύ μας συνεργασία. Έτσι λοιπόν χωριστήκαμε σε έντεκα ομάδες και τυχαία επέλεξε η κάθε ομάδα  ένα επάγγελμα. Τα επαγγέλματα ήταν τα εξής: επιστήμονες, μετεωρολόγοι, διαφημιστές, γραφίστες, δημοσιογράφοι, αθλητικογράφοι, ερευνήτριες, σκιτσογράφοι,  στυλίστες, αρθρογράφοι και μουσικοί παραγωγοί. Μετά από εκμάθηση των δυνατοτήτων του Ms Publisher, που αποτελεί ένα πρόγραμμα επιτραπέζιων εκδόσεων, ολοκληρώθηκαν οι διάφορες εργασίες που είχαν τα ακόλουθα θέματα: διαδικτυακά παιχνίδια, διάσημα καρτούν, υγιεινά γλυκά, μόδα του μέλλοντος, ιστορία φαντασίας, συνέντευξη από γνωστά πρόσωπα, μετεωρολογικά δελτία, παιχνίδια σκέψης, έρευνες, κολύμβηση, μόδα στο σχολείο, κινηματογραφικό άρθρο και μουσική! Αφού γράψαμε κείμενα, ψάξαμε, επεξεργαστήκαμε και εισάγαμε εικόνες στις δημοσιεύσεις μας, μορφοποιήσαμε και δημιουργήσαμε γραφικά κατάλληλα για τα άρθρα μας οι εργασίες μας ετοιμάστηκαν.  Στο τέλος, όλες συνδυάστηκαν και το αποτέλεσμα ήταν το υπέροχο περιοδικό  At!
Είχαμε τη δυνατότητα να δούμε πώς είναι να εργαζόμαστε σε ένα εικονικό δημοσιογραφικό εργαστήρι, να παίρνουμε πρωτοβουλίες, να συνεργαζόμαστε για να φέρουμε εις πέρας μια εργασία που μας έχουν αναθέσει. Έχοντας την ελευθερία να επιλέξουμε ό,τι θέμα θέλουμε με βάση το επάγγελμά μας, διαλέξαμε πράγματα που μας ενδιαφέρουν και το μάθημα έγινε συναρπαστικό για μας. Χαρήκαμε τη δημιουργία του περιοδικού, όσο και την έκδοσή του, γιατί αποτελεί για μας ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, καθώς και ένα όμορφο αναμνηστικό.