Σάββατο 30 Μαΐου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  

Κυνήγι θησαυρού σε κόμικς με το Comic Life

Παρουσίαση στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Τα κόμικς κάνουν ευχάριστη την καθημερινότητά μας και τα επιλέγουμε συχνά για να περάσουμε διασκεδαστικά στον ελεύθερο χρόνο μας. Θέλοντας να δημιουργήσουμε τα δικά μας κόμικς με τη βοήθεια του υπολογιστή, στήσαμε ένα κυνήγι θησαυρού  στο οποίο έπρεπε να λύσουμε γρίφους που είχαν σχέση με το μάθημα της πληροφορικής για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο “θησαυρό”. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαφορετικού κυνηγιού θησαυρού τραβήξαμε φωτογραφίες τις οποίες  χρησιμοποιήσαμε και συνδυάσαμε κατάλληλα στο λογισμικό Comic Life, φτιάχνοντας τα δικά μας μοναδικά κόμικς.

Λέξεις κλειδιά: κόμικς, κυνήγι θησαυρού,  Comic Life

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το comic.pdf

1.Το κυνήγι του θησαυρού

Στο τέλος του 2009 παίξαμε ένα κυνήγι θησαυρού που είχε ετοιμάσει και στήσει η κ.Ευτυχία. Σ’ αυτό το κυνήγι για να βρούμε το θησαυρό έπρεπε να λύσουμε γρίφους που είχαν σχέση με το μάθημα των υπολογιστών και όχι μόνο. Κάποιοι γρίφοι περιλαμβάνανε προβλήματα στο excel, μετατροπή κώδικα από δυαδικό σύστημα στο δεκαδικό κτλ. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού βγάζαμε φωτογραφίες για να τις χρησιμοποιήσουμε μετά στο κόμικ που θέλαμε να δημιουργήσουμε.

2.Κόμικ

Βάσει αυτού του κυνηγιού θησαυρού στο πρόγραμμα Comic Life, ένα πρόγραμμα δημιουργίας κόμικ με φωτογραφίες, κάναμε το δικό μας κόμικ. Μιλήσαμε και κατανοήσαμε το διαφορετικό τρόπο έκφρασης που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε κατά τη δημιουργία του κόμικ και το πώς θα καταφέρναμε να έχει συνοχή και σωστή ροή ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτοτελές και ολοκληρωμένο.  Μάθαμε πώς να εισάγουμε εικόνες και να προσθέτουμε λόγια με τις διαθέσιμες φούσκες διαλόγου, και τέλος να τα επεξεργαζόμαστε για να καταφέρουμε να φτιάξουμε το κόμικ μας όπως το θέλαμε.

Με τη βοήθεια της καθηγήτριάς μας καταφέραμε πολλά  και  το  κόμικ μας έγινε πολύ καλό.  Θα   θέλαμε  πάρα  πολύ  να  δουλέψουμε   ξανά  με  το Comic  Life.  
Το περιβάλλον στο οποίο εργαστήκαμε, καθώς και η πρώτη σελίδα της εργασίας μας φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

sx11