Σάββατο 30 Μαΐου 2020
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  
(02/10/2019)

Ραντεβού με την ιστορία στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα-Γ΄ τάξη

Υπάρχει άραγε ηλικία για να μιλήσεις σε ένα παιδί για την ιστορία της χώρας του; Ειδικά όταν μιλάμε για μια χώρα σαν την Ελλάδα!

Οι μαθητές της Γ’ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στο πλαίσιο της ενότητας: «Γνωρίζω κι αγαπώ τη χώρα μου» που προσεγγίζουν αυτή την εποχή. Το επιβλητικό, νεοκλασικό κτίριο το οποίο υπήρξε το Προξενείο της Ελλάδας, όσο η Μακεδονία ήταν ακόμη σκλαβωμένη καθήλωσε τα παιδιά και οι μορφές των Μακεδονομάχων τους ταξίδεψαν από το πρώτο λεπτό.

Ένα πολύ καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διανθισμένο με παιχνίδι θησαυρού και δραματοποίηση γεγονότων της εποχής, κράτησε το ενδιαφέρον τους «ζωντανό» μέχρι το τέλος. Οι ιστορίες του Παύλου Μελά, του καπετάν Κόττα αλλά και «Τα μυστικά του Βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα ταξίδεψαν τα παιδιά σε μια πολύ μακρινή εποχή.

Αφού έγραψαν τις εντυπώσεις τους, αποχαιρέτησαν τους ήρωες και φύλαξαν μέσα στις ψυχές τους όλα όσα έμαθαν για τη χώρα τους. Με αίσθημα υπερηφάνειας αποχώρησαν για το σχολείο, όπου ο διάλογος συνέχισε ζωηρός.