«Διαγωνισμός ανακύκλωσης Followgreen»

«Διαγωνισμός ανακύκλωσης Followgreen»

«Διαγωνισμός ανακύκλωσης Followgreen»

15 Μαΐου 2023 2023

Και φέτος το σχολείο μας, για 5η συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχει στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης με τίτλο «Πάμε ανακύκλωση». Ο διαγωνισμός αυτός υλοποιείται από τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα ανακύκλωσης και η ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής τους μέσα από μια διαδικασία επιβράβευσης.

Τα αντικείμενα τα οποία μπορούν να ανακυκλώνουν οι μαθητές στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων είναι:

  • χάρτινα, όπως βιβλία, τετράδια, σχολικά έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες, λοιπά έντυπα (π.χ. από ΔΕΚΟ), μικρές μη ογκώδεις χάρτινες συσκευασίες. Προσοχή! Όχι συσκευασίες τύπου τετραπάκ π.χ. γάλατος, χυμών,
  • πλαστικά μπουκάλια από νερό, αναψυκτικά κ.ά., τα οποία θα πρέπει να είναι άδεια από περιεχόμενο και να συμπιέζονται, αν γίνεται,
  • κουτάκια αλουμινίου από αναψυκτικά, τα οποία πρώτα πρέπει να πλένονται και να συμπιέζονται,
  • φορητές μπαταρίες όλων των ειδών, βάρους μέχρι 5 κιλά είτε μίας χρήσης είτε επαναφορτιζόμενες.

Τα αντικείμενα αυτά θα συλλέγονται και ανάλογα με το βάρος τους θα μετατρέπονται σε πόντους επιβράβευσης για τους μαθητές μας. Με τη λήξη του διαγωνισμού τα σχολεία με τους περισσότερους πόντους ανά μαθητή θα κερδίσουν χρηστικά δώρα για τη σχολική τους μονάδα, ενώ όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε και εσείς την περιβαλλοντική σας ευαισθησία και ταυτόχρονα να ενισχύσετε την προσπάθεια των μαθητών μας με δυο τρόπους: είτε βοηθώντας στη συλλογή των παραπάνω υλικών είτε δωρίζοντας πόντους στο σχολείο. Για να δωρίσετε πόντους:

1. Κάνετε εγγραφή στη δημοτική πλατφόρμα https://www.followgreen.gr/pilea-hortiatis.
2. Αφού επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας από το email σας, μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα.
3. Κάνετε «κλικ» στο «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», βρίσκετε το σχολείο μας και δωρίζετε πόντους.
4. Συλλέγετε πόντους στο πεδίο «ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΟΝΤΟΥΣ» μέσα από άρθρα, κουίζ και βίντεο. Μπορείτε να δωρίσετε στο σχολείο μέχρι 150 πόντους μηνιαία.

Η ανακύκλωση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» του ανθρώπου στην προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος. Σας καλούμε, λοιπόν, να στηρίξετε ενεργά το συγκεκριμένο εγχείρημα, έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να μπορέσουμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε ενεργά στη βελτίωση των συνθηκών στον Δήμο μας και στο Σχολείο μας.

diagonismos-anakyklosis-followgreen.png