Διάκριση στον διαγωνισμό «Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε… να φιλοτεχνώ»

Διάκριση στον διαγωνισμό «Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε… να φιλοτεχνώ»

Διάκριση στον διαγωνισμό «Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε… να φιλοτεχνώ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

«Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε…να φιλοτεχνώ»

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ενημερωθήκαμε για τη διάκριση του μαθητή μας, Δημήτρη Σ., του τμήματος Γ΄1, στον διαγωνισμό «Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε…να φιλοτεχνώ» που πραγματοποίησε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία 1821-2021» και εν όψει της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι μικροί καλλιτέχνες κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν ζωγραφικά έργα, αφιερωμένα στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ατενίζοντας την ιστορία ως πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον. Ο διαγωνισμός διήρκησε από τις 25 Οκτωβρίου 2020 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, κατά την διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν 6056 έργα από 10 διαφορετικές χώρες με την συμμετοχή 170 σχολείων. Η επιτροπή καλλιτεχνικής αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, η οποία απαρτίζεται από 22 εικαστικούς, αφού βαθμολόγησε τα έργα στα ακόλουθα πεδία: αισθητική, αρμονία, έκφραση, καινοτομία, τεχνική, φαντασία, κατέληξε στα 100 επικρατέστερα.

Οι μαθητές του τμήματος Γ΄1, με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιούν από την έναρξη του σχολικού έτους «Όταν πηγαίναμε μαζί Σχολείο », στο πλαίσιο του οποίου μελέτησαν τον πίνακα του Νικολάου Γύζη, τη ζωή του ζωγράφου και συζήτησαν για το έργο του : «Το κρυφό σχολειό», αποφάσισαν να συμμετέχουν στον παραπάνω διαγωνισμό.

Η διάκριση αποδεικνύει πως όταν υπάρχει όραμα και συνεργασία, όλα είναι εφικτά και πως η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν στέκεται εμπόδιο στην έμπνευση και στη δημιουργικότητά μας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα διακριθέντα έργα που θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας:

• θα λάβουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΠΑΙΝΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

• θα κοσμήσουν το ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ του προγράμματος

• θα προβληθούν σε ΕΚΘΕΣΗ στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη στην Αθήνα τον Μάρτιο 2022, με την στήριξη της «Πρωτοβουλίας 1821-2021».

Συγχαρητήρια σε όλους!

Παρακολουθήστε το βίντεο με τα έργα που ξεχώρισαν: