Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης του Δέλτα Αξιού

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης του Δέλτα Αξιού

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης του Δέλτα Αξιού

27 Μαΐου 2024 2024

Γνωρίζατε ότι τα φοινικόπτερα, τα «διάσημα» flamingos αποκτούν το εντυπωσιακό ροζ χρώμα στο φτέρωμά τους επειδή οι μικροσκοπικές γαρίδες Artemia είναι το κύριο γεύμα της διατροφής τους;

Μια αυθεντική εμπειρία στη φύση έζησαν οι μαθητές μας της Β΄ τάξης κατά την επίσκεψή τους στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού «Νικόλαος Κ. Γιουτίκας».

Βιωματικά μέσα από φωτογραφικό υλικό και διαδραστικές εφαρμογές γνώρισαν τον μεγάλο πλούτο του Εθνικού Πάρκου και την ιστορία του, έμαθαν για τα οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο και ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που απειλούν την προστατευόμενη αυτή περιοχή. Η περιήγηση δε σταμάτησε όμως εκεί! Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου και θαύμασαν την εντυπωσιακή υδάτινη έκταση. Παρατήρησαν με τη βοήθεια οργάνων πληθυσμούς υδρόβιων, παρυδάτιων και αρπακτικών πουλιών. Αλλά αυτό που ενθουσίασε τους μικρούς μας εξερευνητές ήταν ένα κοπάδι φοινικόπτερων (flamingos) που με το έντονο ροζ χρώμα του τράβηξε την προσοχή τους και θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τα πανέμορφα αυτά πουλιά.

Συλλογή Φωτογραφιών
(12 φωτογραφίες)