Ένα υπέροχο Ψηφιακό Μουσείο

Ένα υπέροχο Ψηφιακό Μουσείο

Ένα υπέροχο Ψηφιακό Μουσείο

24 Μαρτίου 2021 2021

Το δικό μας «Ψηφιακό Μουσείο»! Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, όλοι οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου μας ξεναγήθηκαν στο «Ψηφιακό Μουσείο» των Προτύπων που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη από τις εκπαιδευτικούς μας και πλαισιώθηκε από τα μοναδικά έργα των μικρών μαθητών μας σε δέκα μοναδικές αίθουσες. Το Μουσείο μας φιλοξενεί τις παραδοσιακές φορεσιές των ηρώων, τα λάβαρα των αγωνιστών, τις σημαίες της Επανάστασης, τα έργα τέχνης της εποχής. Με μουσικοκινητικά παιχνίδια, παντομίμα και πολλούς γρίφους, οι μαθητές μας εμπλούτισαν τις γνώσεις τους γύρω από ένδοξα χρόνια της Επανάστασης και συγκεκριμένα για τους ήρωες του ‘21, τους φιλέλληνες, τον Διονύσιο Σολωμό, τους Μυστικούς Κώδικες, το κρυφό σχολειό, τα παιχνίδια και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Σήμερα μέσα από τις οθόνες τους, οι μαθητές μας πραγματοποίησαν την επετειακή σχολική γιορτή μας. Για να τιμήσουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, συνεργάστηκαν για να φτιάξουν όμορφα κρινάκια, έπαιξαν κουκλοθέατρο με θέμα την Ελληνική σημαία και απήγγειλαν ποιήματα. Με χαρά υποδέχτηκαν τη μουσικό του Σχολείου μας για μια ακόμη απολαυστική δραστηριότητα και στο τέλος τραγούδησαν όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο!

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς για τη συνεργασία τους, αλλά και τους/τις ακούραστους/τες εκπαιδευτικούς μας που διατηρούν «ζωντανό» το Σχολείο μας έστω και εξ… αποστάσεως. Μπράβο σε όλους!


Παρακολουθήστε το πρώτο 3D Ψηφιακό Μουσείο που εγκαινίασαν τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου μας! Καλή περιήγηση!


Συλλογή Φωτογραφιών
(16 φωτογραφίες)