«Έναρξη τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης (clubs) 2023-24»

«Έναρξη τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης (clubs) 2023-24»

«Έναρξη τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης (clubs) 2023-24»

17 Οκτωβρίου 2023 2023

Το Σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, και αυτή τη σχολική χρονιά, τη λειτουργία των καθιερωμένων προγραμμάτων ποικίλων δραστηριοτήτων (clubs).

Στα προγράμματα αυτά, που λειτουργούν με υποδειγματικό τρόπο εδώ και εικοσιέξι χρόνια, οι μαθητές μας με την καθοδήγηση έμπειρων καταξιωμένων και διακεκριμένων εκπαιδευτών έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνταιδημιουργικά στον χώρο του σχολείου μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων.

Το Σχολείο μας φροντίζει για τη σωστή οργάνωση, λειτουργία και ανανέωση των προγραμμάτων προσαρμόζοντάς τα στις σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές. Με τον τρόπο αυτό δίνει την ευκαιρία στα παιδιά όχι μόνο να αναδείξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους αλλά και να τα αναπτύξουν σωστά, να διακριθούν συμμετέχοντας σε πλείστες αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις της πόλης μας, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και συνεργατικό πνεύμα, συμβάλλοντας έτσι στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξή τους.

Τα τμήματα ποικίλων δραστηριοτήτων (clubs) που θα λειτουργήσουν φέτος είναι:

Τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης θα είναι ολιγομελή και θα λειτουργούν καθορισμένες ημέρες και ώρες που θα οριστούν από το Σχολείο.

Υπάρχει το ενδεχόμενο, αναλόγως των συμμετοχών, κάποια μαθήματα να γίνονται πέραν του ωραρίου της καθημερινής λειτουργίας του Σχολείου.

Τμήμα Στίβου

Και φέτος στο Σχολείο μας λειτουργεί το τμήμα Στίβου σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Μ.Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Ο στίβος ανήκει στον κλασσικό αθλητισμό και αποτελεί τη βάση όλων των αθλημάτων. Η ενασχόληση του παιδιού από μικρή ηλικία με τον στίβο θεωρείται πολύ σημαντική και του προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Συμβάλλει τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική και πνευματική του ανάπτυξη. Το παιδί μέσα από τον στίβο αναπτύσσει βασικές κινητικές δεξιότητες, αποκτάει καλύτερο συντονισμό και ισορροπία, βελτιώνει την ευλυγισία, την αντοχή, τη δύναμη και τη φυσική του κατάσταση. Γίνεται μέλος μιας ομάδας, κοινωνικοποιείται, δημιουργεί νέες φιλίες, διασκεδάζει, μαθαίνει να τηρεί κανόνες, αποκτά αρχές και αξίες, βιώνει τη χαρά του συναγωνισμού, βελτιώνει την αυτοεικόνα του και την αυτοπεποίθησή του.

Η προπόνηση στίβου στις μικρές ηλικίες είναι προπόνηση βάσης και εκμάθησης τεχνικών μέσα από ασκήσεις με παιγνιώδη μορφή, καθώς και γνωριμία με όλα τα αγωνίσματα στίβου. Το πρόγραμμα σπουδών έχει οργανωθεί σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) και το πρόγραμμα kids athletics που μας καθοδηγεί.

Λειτουργία ακαδημιών

Οι μικροί αθλητές χωρίζονται σε τμήματα σύμφωνα με την ηλικία τους. Κάθε τμήμα έχει τον δικό του προπονητή, καθηγητή Φυσικής Αγωγής με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία κλασσικού αθλητισμού σε παιδιά.

Οι προπονήσεις θα γίνονται δυο φορές την εβδομάδα από τις 14:00 έως τις 15:00 ή από τις 15:00 έως τις 16:00 στον χώρο του Σχολείου. Επίσης κάθε Σάββατο στις 10:00 παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μία ακόμα προπόνηση στο Καυτανζόγλειο Στάδιο σε συνεργασία με τους αθλητές ΜΑΣ ΑΕΤΟΣ. Την ημέρα αυτή η μετακίνηση των παιδιών θα είναι στην ευθύνη των γονέων. Με την τρίτη αυτή προπόνηση επιδιώκεται η αλληλεπίδραση των αθλητών του τμήματος με πιο έμπειρους αθλητές για την καλύτερη ανατροφοδότησή τους.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι αθλητές μας θα πάρουν μέρος σε αγώνες με αθλητές μικρών κατηγοριών από άλλους συλλόγους και πολύαθλα. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο πρόεδρος του Μ.Α.Σ. ΑΕΤΟΣ, κ. Αστέριος Τσιφτσόγλου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και επί σειρά ετών εθνικός προπονητής της εθνικής ομάδας στίβου ΣΕΓΑΣ (τηλ. 6942414841). Συνεργάτες του στο πρόγραμμα είναι η κ. Μέρκου Ευαγγελία και ο κ. Χατζησάββας Αλέξανδρος, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, πρωταθλητές και προπονητές στίβου.

Τμήμα Εικαστικής Αγωγής

«Ανακαλύπτω την τέχνη»

«Οι ζωγραφιές μας είναι οι σκέψεις μας, οι εμπειρίες μας, τα συναισθήματά μας, η ματιά μας στον κόσμο. Είναι ο εαυτός μας».

Εικαστικά Εργαστήρια ζωγραφικής, σχεδίου και πηλού, για όλες τις τάξεις, στη διάρκεια των οποίων θα ασχοληθούμε με τις εξής ενότητες:

1. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΩΜΑ

Στην ενότητα αυτή θα περιηγηθούμε στα μυστικά της χρωματολογίας (τι είναι χρώμα, είδη χρωμάτων, το χρώμα ως μέσο έκφρασης, χρώμα και μουσική - σε  συνεργασία με το μάθημα της μουσικής, χρωματικές κλίμακες, χρώμα και φως-σκιές, χρώματα και συναισθήματα, αντιθέσεις, τεχνικές, υφή). Πειραματιζόμαστε και παίζουμε με το χρώμα, δημιουργούμε ελεύθερα, εξοικειωνόμαστε με τα υλικά, τα οποία είναι άφθονα και ετερόκλητα (ακουαρέλα, νερομπογιές, κάρβουνο, ακρυλικά, ποικίλα είδη χαρτιού).

2. ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ - ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Ξεκινάμε από πολύ απλές εικόνες (χαρούμενες, φωτεινές, μελαγχολικές, ζωηρές, απαλές) και ξεχωρίζουμε σχήματα, γραμμές και χρώματα. Φτιάχνουμε και οι ίδιοι σχήματα (και τρισδιάστατα) και τους δίνουμε μορφή. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να σχηματίσουμε μια ολόκληρη πόλη ή το σχολείο μας. Μαθαίνουμε για τα είδη των γραμμών (οριζόντιες, λοξές, κάθετες) και τελικά τις χρησιμοποιούμε σχεδιάζοντας με περίγραμμα δικές μας ζωγραφιές, δημιουργώντας και κόβοντας τα δικά μας σχήματα και κάνοντας ενδιαφέρουσες συνθέσεις. Στην ενότητα αυτή εντάσσουμε, για τις μεγάλες τάξεις, τη γεωμετρική προοπτική, το σημείο φυγής, το βάθος-φόντο, τις τονικές διαφορές ανάλογα με τα επίπεδα κλπ.

3. ΣΧΕΔΙΟ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ξεκινάμε με απλές ασκήσεις με μολύβι σχεδίου, πινέλο, κάρβουνο, ξηρά παστέλ, μαθαίνοντας βήμα-βήμα να σχεδιάζουμε μια σύνθεση με ένα ή περισσότερα αντικείμενα. Προχωράμε με τη φωτοσκίαση (παιχνίδια του φωτός και της σκιάς).

Μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε ανθρώπινες μορφές (δίνουμε ανθρώπινες αναλογίες σώματος και προσώπου). Δίνουμε έμφαση στην προσωπογραφία- πορτρέτο, θέμα που συγκινεί τα παιδιά όλων των ηλικιών (ζωγραφίζω τον εαυτό μου, τους γονείς μου, τους δασκάλους, ένα πρόσωπο που θαυμάζω). Το σχέδιο με τις σωστές αναλογίες το μαθαίνουμε σταδιακά, με την προσεκτική παρατήρηση και εξάσκηση. Εδώ, αν υπάρχει χρόνος, θα εντάξουμε και το σκίτσο, το κόμικ και τη γελοιογραφία. Τέλος μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε ζώα (με σωστές αναλογίες), επίσης δημοφιλές θέμα, και τους δίνουμε κίνηση (π.χ. σχεδιάζω το αγαπημένο μου ζωάκι στον αγαπημένο μου χώρο). Ολοκληρώνουμε την ενότητα με την υδατογραφία, σχέδιο με πινέλο, διάφορες τεχνικές (σφουγγάρι, βελατούρα, ζωγραφική με αλάτι, με ζάχαρη κλπ.).

4. COLLAGE – Εργασίες με ανακυκλώσιμα υλικά.

5. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΗΛΟΥ

Κατασκευάζουμε τα δικά μας κεραμικά με πηλό που στεγνώνει στον αέρα, αφού γνωρίσουμε το υλικό και την ιστορία του.

6. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μελετάμε με διασκεδαστικό τρόπο τα σημαντικότερα κινήματα ζωγραφικής από την εποχή των σπηλαίων μέχρι τις μέρες μας και τους κυριότερους καλλιτέχνες που επηρέασαν και ομόρφυναν τον κόσμο μας.

Το τμήμα θα λειτουργεί δύο ώρες την εβδομάδα. Επίσης ένα Σάββατο κάθε μήνα, παρέχεται από το σχολείο η δυνατότητα ενός επιπλέον δίωρου μαθήματος προαιρετικά.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Ελένη Πάλλη, MSc Art Therapy, με πολύ μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία σε μαθητές δημοτικού (τηλ. 6977834934).

Ακαδημία Τένις

Ως ατομικό άθλημα, το τένις δημιουργεί και θέτει βάσεις για μια ισχυρή προσωπικότητα. Βελτιώνει τις αντιληπτικοκινητικές δεξιότητες και ενισχύει τη θετική αυτοεικόνα του παιδιού. Το παιδί αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή προσωπικότητα, φροντίζοντας να βελτιώνεται πάντα σε σχέση με τον εαυτό του, θέτοντας κάθε φορά «τους δικούς του» προσωπικούς στόχους, ώστε να επιτυγχάνει τη μέγιστη προσωπική βελτίωση. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να γίνει το τένις για τα παιδιά «δια βίου άσκηση», παίζοντας πάντα στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η ακαδημία τένις, λειτουργεί στο Σχολείο μας εδώ και είκοσι έξι χρόνια. Οι πρώτοι μαθητές που γνώρισαν και διδάχτηκαν το τένις μέσα από το Σχολείο μας είναι τώρα τελειόφοιτοι πανεπιστημίου και αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας τένις είτε ακολουθώντας τον δρόμο του αθλητισμού είτε του club player. Διακεκριμένοι πρωταθλητές πήραν τις πρώτες βάσεις διδασκαλίας του αθλήματος στο σχολείο μας.

Η μέθοδος διδασκαλίας που εφαρμόζεται είναι αυτή της «βιωματικής μάθησης».

• Τμήματα

1. Μini tennis για μαθητές Α ́ και Β ́ τάξης (red ball team)

2. Ακαδημία τένις για μαθητές Γ ́ και Δ ́ τάξης (orange ball team)

3. Προαγωνιστική ομάδα για μαθητές της Ε ́ και Στ ́ τάξης (green ball team)

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το πρόγραμμα δύο (2) ώρες την εβδομάδα.

Δημιουργός και υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Όλγα Καραγιάννη, ΜSc, (τηλ. 6944625285), η οποία μαζί με τους συνεργάτες της θα είναι στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες (συμπεριφορά του παιδιού στην ομάδα, επίδοση, αγορά κατάλληλης ρακέτας κλπ.).

Τμήμα Χορού

Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Ο χορός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πρωταρχική καλλιτεχνική έκφραση του ανθρώπου. Είναι μια πολύπλευρη και ευχάριστη γύμναση, αφού επιδρά και βελτιώνει όλα τα συστήματα του οργανισμού (μυϊκό, νευρικό, αναπνευστικό) καθώς επίσης συμβάλλει σημαντικά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας με στοιχεία καλλιτεχνικά, αισθητικά, ψυχικά και πνευματικά.

Ο χορός δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα και να χαλαρώσει με κάτι άκρως διασκεδαστικό και δημιουργικό. Παράλληλα καλλιεργεί την αυτοπεποίθησή του, εξοικειώνεται με το σώμα του και μαθαίνει να το αγαπά. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά για να πετύχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα και γνωρίζουν νέους ρυθμούς απ’ όλο τον κόσμο. Hip-hop, reggaeton, merengue, salsa, samba είναι κάποιοι από τους χορούς που θα διδαχθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Παράλληλα θα δουλέψουν τη σωστή στάση και την ευλυγισία του σώματος. Επίσης θα διδαχτούν βασικές αρχές μπαλέτου, σύγχρονου και μοντέρνου χορού καθώς και στοιχεία ακροβατικής.

Οι μαθητές/τριες του τμήματος των μεγάλων τάξεων θα συμμετέχουν σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται στην πόλη μας. Τα τελευταία χρόνια οι μαθητές του τμήματος Χορού της Δ ́, Ε ́ και Στ ́ συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής του Δήμου Θεσσαλονίκης και απέσπασαν διακρίσεις. Στο τέλος της χρονιάς όλα τα παιδιά του τμήματος θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας μουσικοχορευτικής παράστασης.

Υπεύθυνη του τμήματος είναι η κ. Θωμαΐδου Άννα, δασκάλα κλασσικού, μοντέρνου και σύγχρονου χορού, με πολύχρονη εκπαίδευση σε διάφορα είδη χορού και πολυετή εμπειρία διδασκαλίας σε παιδιά.

Τμήμα ΣΚΑΚΙ

Φέτος για εικοστή συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει στο Σχολείο μας το τμήμα Σκάκι.

• Γιατί να επιλέξω το τμήμα Σκάκι

Το σκάκι βοηθάει τους μαθητές στην ανάπτυξη της αλγοριθμικής και μαθηματικής σκέψης, στη βελτίωση των μνημονικών ικανοτήτων, στην ενίσχυση του αυτοελέγχου και καλλιεργεί την αποφασιστικότητα, την επιμέλεια, την τάξη και την αντικειμενικότητα.

• Το σκάκι στο Σχολείο μας

Μέσα από την εμπειρία όλων αυτών των ετών το τμήμα Σκάκι του Σχολείου μας έχει καταφέρει να δημιουργήσει παράδοση στο σχολικό σκάκι της πόλης μας. Λαμβάνοντας μέρος σε Σχολικά Ομαδικά και Ατομικά Πρωταθλήματα οι μαθητές μας κερδίζουν μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις κάθε χρόνο στο αγαπημένο τους άθλημα.

Την περσινή χρονιά συμμετείχαμε με 4 ομάδες στους Ομαδικούς Σχολικούς Αγώνες Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και η πρώτη ομάδα μας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Αντίστοιχα στους Πανελλήνιους Ομαδικούς Αγώνες κατέλαβε την 6η θέση ανάμεσα σε πλήθος σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα.

Πολύ μεγάλες διακρίσεις είχαν οι μαθητές μας και στους ατομικούς αγώνες Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου, ενώ δύο παιδιά ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών των Πανελληνίων Αγώνων. Η πρώτη ομάδα του σχολείου μας προσκλήθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Ομαδικό Σχολικό Φεστιβάλ Σκακιού που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου στην πόλη Πλοέστι της Ρουμανίας με τη συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η τετραμελής ομάδα μας εκπροσώπησε επάξια τη χώρα και το σχολείο κατακτώντας την 6η θέση της τελικής κατάταξης ανάμεσα σε 75 ομάδες, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη των αγώνων. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες μας κέρδισαν τεράστια εμπειρία συναγωνιζόμενοι μαθητές μεγαλύτερους σε ηλικία προερχόμενοι από χώρες με μεγάλη σκακιστική παιδεία.

• Πώς γίνεται η εκμάθηση

Το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει για τους αρχάριους την εκμάθηση των κινήσεων και βασικές αρχές στρατηγικής και τακτικής, όπως ανάπτυξη κομματιών και απλούς συνδυασμούς, ενώ για τους πιο προχωρημένους περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εξάσκηση στους τομείς άνοιγμα, μέσο και φινάλε, καθώς και αρχές προχωρημένης στρατηγικής.

Η διδακτική ύλη προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο των παιδιών, ενώ θα δοθεί υλικό για μελέτη και εξάσκηση σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Το μαθήματα γίνονται καθημερινά από τις 14:00 έως τις 16:00 σε ολιγομελή τμήματα ανάλογα με την τάξη και τη δυναμικότητα των παιδιών. Οι ελάχιστες διδακτικές ώρες είναι δύο (2) ανά εβδομάδα και υπάρχει η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν και σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτές να παρακολουθήσουν περισσότερες ώρες.

Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο FIDE MAITRE και FIDE TRAINER, κ.Βαφειάδης Κλεάνθης, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε τμήματα υποδομής σκακιστικών συλλόγων της πόλης μας και με επίλεκτη ομάδα εκπαιδευτών.

• Νέο Σκακιστικό Σωματείο

Η μεγάλη καινοτομία που πραγματοποιείται τη φετινή χρονιά, είναι η άμεση συνεργασία και στήριξη του νεοσύστατου σκακιστικού συλλόγου με την ονομασία «ΠΡΟΤΥΠΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε όσα παιδιά ενδιαφέρονται, να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις δεξιότητες τους στο σκάκι, να αποκτήσουν σκακιστικό δελτίο και να αγωνίζονται σε επίσημους ομαδικούς και ατομικούς αγώνες της Ελληνικής και Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Μέσα στη σχολική χρονιά θα ακολουθηθεί συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία και τη δυναμικότητα του κάθε μαθητή και μαθήτριας.

Θα υπάρξει και η δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τμήμα TAE-KWON-DO

Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια λειτουργεί στο Σχολείο μας το τμήμα TAE KWON DO ως ολυμπιακό άθλημα (WTF).

Η φιλοσοφία του TAE KWON DO

Μέσα από την προπόνηση και τις τεχνικές του TAE KWON DO ο αθλητής αναπτύσσει τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και το ήθος του. Ο σεβασμός προς τον συναθλητή, το θάρρος κατά τη διάρκεια του αγώνα, η υπομονή μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού στόχου και η αυτοπειθαρχία δυναμώνουν το σώμα και βοηθούν το πνεύμα να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με το TAE KWON DO από την ηλικία των 4 χρόνων.

Το TAE KWON DO είναι άθλημα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδί ανεξαρτήτως φύλου και σωματικής διάπλασης.

Βελτιώνει σε κάθε περίπτωση τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια:

- Τη σωματική διάπλαση

- Την αντίληψη του χώρου και της απόστασης

- Τον συγχρονισμό κινήσεων

- Την αυτοπεποίθηση

- Τη μαχητικότητα και τον δυναμισμό

Το Σχολείο μας συνεργάζεται με το αναγνωρισμένο σωματείο από την Ελληνική Ομοσπονδία TAE KWON DO (ΕΛ.Ο.Τ.) και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Αθλητικό Σύλλογο ΕΛΠΙΔΟΣ (facebook: ΑΣ TAE KWON DO ΕΛΠΙΔΟΣ), ο οποίος έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες σε Πανελλήνιο αλλά και Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα του Σχολείου μας πήρε μέρος στο διεθνές τουρνουά της Στουτγκάρδης με 14 αθλητές κατακτώντας τη δεύτερη θέση στους νεοαγωνιζόμενους και στο διεθνές meeting που έγινε τον Μάιο του 2017 στη Σόφια της Βουλγαρίας. Τη φετινή αγωνιστική χρονιά οι αθλητές μας θα συμμετέχουν σε φιλικές συναντήσεις και επίσημες διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας TAE KWON DO (ΕΛ.Ο.Τ.) με άλλους συλλόγους, με σκοπό τη βελτίωσή τους στον αγωνιστικό τομέα καθώς και την απόκτηση εμπειρίας μέσα από την επαφή με τους άλλους αθλητές, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τους μήνες Ιανουάριο και Μάιο θα γίνουν στο Σχολείο εξετάσεις για ζώνες και πτυχία, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την ΕΛ.Ο.Τ..

Οι αθλητές του τμήματος μπορούν να δώσουν εξετάσεις μαύρης ζώνης, με την προϋπόθεση να έχουν 5 χρόνια εκπαίδευσης. Τις προηγούμενες χρονιές αθλητές του τμήματός μας κατέκτησαν τη μαύρη ζώνη και 1 DAN δίνοντας εξετάσεις και παίρνοντας πτυχία αναγνωρισμένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Tae Kwon Do.

Το Σχολείο μας διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προπόνησης (στόχους, στρώματα και άλλα εξαρτήματα), για την καλύτερη εκπαίδευση των αθλητών.

Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο προπονητής κ. Ιωάννης Μαχαιρόπουλος (6 DAN), ο οποίος υπήρξε Πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών, είναι έμπειρος καθηγητής Φυσικής Αγωγής Α.Π.Θ. και συμμετείχε στο παρελθόν ως προπονητής στην ομάδα της Εθνικής Ελλάδος του TAE KWON DO. Βοηθοί του θα είναι ο κ. Γαϊτάνης Βασίλης (3 DAN) Πρωταθλητής Ευρώπης και Πρωταθλητής Ελλάδος για πολλά χρόνια και ο κ. Πολυδεύκης Ζήσης (3 DAN) Πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης και οι δύο καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Οι μαθητές θα αθλούνται από Δευτέρα έως Πέμπτη, δυο (2) ώρες την εβδομάδα από τις 14:00 έως τις 15:00 ή από τις 15:00 έως τις 16:00.

Τμήμα Θεατρικής Αγωγής

Και φέτος θα δώσουμε στα παιδιά ευκαιρίες επικοινωνίας, ευαισθητοποίησης και δημιουργικής έκφρασης.

Ευκαιρίες για καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από την πολυδιάστατη θεατρική τέχνη. Κάθε χρονιά νομίζουμε ότι η εμπειρία μας αυτή ήταν μοναδική. Μα κάθε φορά ξαναδενόμαστε μεταξύ μας μ’ ένα καινούριο έργο.

Σήμερα επικοινωνούμε με πολλά μέσα: τον λόγο, την εικόνα, τα σλόγκαν, τα συνθήματα. Δυσκολευόμαστε όμως να επικοινωνούμε με τα συναισθήματά μας, να τα εκδηλώνουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα παιδιά που ασχολήθηκαν με τη θεατρική τέχνη κάλυψαν αυτή την ανάγκη, καθώς κατάφεραν να εξελιχθούν συναισθηματικά και ψυχικά κι αυτό ήταν φανερό όχι μόνο στη σκηνή μα και στην καθημερινότητά τους. Κάθε παιδί είναι μοναδικό και μέσα από το θέατρο, εξερευνώντας έναν ρόλο, ανακαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς του και με τη βοήθεια της ομάδας αναπτύσσει τη συναισθηματική του νοημοσύνη.

Οι στόχοι της δραματικής τέχνης που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι:

• Καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας και της κοινωνικότητας του παιδιού

• Μύηση στη χαρά της επικοινωνίας και της συνεργασίας

•Ενεργοποίηση της εκφραστικής δύναμης του σώματος, της φωνής, της κίνησης με ταυτόχρονη εκφραστική προβολή των συναισθημάτων

• Άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των παιδιών για εκτόνωση της επιθετικότητας και των αντιθέσεων

• Απελευθέρωση του σωματικού, ψυχικού και συναισθηματικού πεδίου

• Ενθάρρυνση για μεθόδευση των σκηνικών ιδεών του και εφαρμογή τους

• Οικοδόμηση της αυτοπαρατήρησης και της αυτοπειθαρχίας

• Καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης, ομαδικότητας, επικοινωνίας μέσα από συλλογικότητα και δημιουργική εργασία

Συγκεκριμένα ο μαθητής σε όλη τη διάρκεια της οκτάμηνης ενασχόλησής του έρχεται σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και την παντομίμα, τον χορό, τα μουσικά όργανα, την επεξεργασία ρόλων και τις φωνητικές ασκήσεις. Έρχεται επίσης σε επαφή με σημαντικά κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και τέλος συμμετέχει ενεργά στο ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων.

Όλα αυτά μεθοδεύονται και πραγματοποιούνται μέσα από ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, δραματοποιήσεις, όπου τα παιδιά εξασκούνται σταδιακά με διάφορες τεχνικές, αναπτύσσοντας τη φαντασία τους.

Μετρώντας 29 χρόνια λειτουργίας, το Θεατρικό τμήμα έχει χαράξει μια επιτυχημένη πορεία εντός κι εκτός σχολείου.

Είναι αξιοσημείωτο ν’ αναφερθεί πως το θεατρικό τμήμα του Σχολείου μας εδώ και είκοσι δυο χρόνια δημιούργησε τους θεατρικούς μαθητικούς αγώνες ακτίς ονείρου. Μια θεατρική συνάντηση βασισμένη πάνω σε άριστη και άρτια διοργάνωση, που σημείωσε τεράστια επιτυχία κι έγινε ευρύτερα γνωστή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων καθώς και άλλων παιδικών θεατρικών ομάδων.

Δημιουργήσαμε έναν πολιτιστικό θεσμό της πόλης, με συμμετοχή μαθητών και σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεατρικές συναντήσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές παρακολουθούν το πρόγραμμα μία (1) φορά την εβδομάδα (2 ώρες) από τις 14:00 ως τις 16:00.

Όπως έλεγε και ο Κάρολος Κουν:
«Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας και το κοινό που μας ακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας».

Τμήμα Πληροφορικής, Πολυμέσων & Ρομποτικής
(Informatics, Multimedia & Robotics)

Στο Σχολείο μας εδώ και είκοσι επτά χρόνια λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία τα ειδικά τμήματα (clubs) πληροφορικής.

Αποτέλεσμα της σωστής χρήσης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση αφ’ ενός μέσα από την άψογη λειτουργία των τμημάτων αυτών και εφ’ ετέρου από τη διδασκαλία της Πληροφορικής στο βασικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Σχολείου εδώ και είκοσι τρία χρόνια, είναι οι μεγάλες επιτυχίες των μαθητών μας σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς μέσω Internet και οι διακρίσεις του Σχολείου.

Τα δεκαπέντε τελευταία χρόνια το Σχολείο μας συμμετέχει στα Μαθητικά Συνέδρια Πληροφορικής που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού καθώς και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρουσιάζουν εργασίες που οι ίδιοι έχουν εκπονήσει. Το Σχολείο μας διακρίνεται πάντα για τις περισσότερες, καινοτόμες και πρωτότυπες εργασίες που παρουσιάζονται από τους μαθητές μας.

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική, η οποία ενσωματώνει όλα τα πεδία του STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά), προσφέρει πολύτιμες γνώσεις στους μαθητές μέσα από το χτίσιμο κατασκευών με Lego. Συνεργασία, εξάσκηση κοινωνικών δεξιοτήτων, χρήση της φαντασίας και της δημιουργικότητας για την ανακάλυψη και επίλυση προβλημάτων επιτυγχάνονται μέσα από την εμπλοκή των μαθητών σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα επιστημονικά. Στα τμήματα όλων των ηλικιών, τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής καταλαμβάνουν το 1/2 του προγράμματος σπουδών. Το Σχολείο μας, μετά τις διακρίσεις του στον περσινό πανελλήνιο τελικό του FLL και τις πολλές βραβεύσεις στον FLL Junior, θα συμμετάσχει για έκτη φορά φέτος στους Διαγωνισμούς Ρομποτικής FIRST® LEGO® League (FLL) και FIRST® LEGO® League Junior (FLL Jr.).

Στον FLL θα διαγωνιστούν μαθητές του Σχολείου μας από την Ε΄ και τη ΣΤ΄ τάξη ενώ στον FLL Jr. θα διαγωνιστούν μαθητές από τη Β΄ έως τη Δ΄ τάξη. Όσοι μαθητές του τμήματος επιθυμούν να λάβουν μέρος θα παρακολουθήσουν επιπλέον εξειδικευμένα μαθήματα προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό. Ο προκριματικός Διαγωνισμός FLL πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο και ο FLL Jr. διεξάγεται τον Μάρτιο. Οι μαθητές που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό χρειάζεται να διαθέτουν τουλάχιστον βασικές γνώσεις ρομποτικής καθώς και μεγάλη διάθεση να διαγωνιστούν σε πλαίσιο ομαδοσυνεργατικότητας.

Παρουσίαση του προγράμματος:

•Οι μαθητές του τμήματος της Α΄ τάξης (KiloBytes) θα ανακαλύψουν τις δυνατότητες του υπολογιστή συμμετέχοντας σε ένα πλήθος επιλεγμένων εργασιών με τη χρήση κατάλληλων προγραμμάτων της σουίτας του Microsoft Office. Αποκτούν σωστές βάσεις στον τομέα της τεχνολογίας, της επιστήμης και του προγραμματισμού μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική με το ρομποτάκι μας «Beebot» καθώς και τα αγαπημένα τους τουβλάκια Lego από την εκπαιδευτική σειρά Story Starter. Φτιάχνουν το δικό τους comic στο Power Point μέσα από Lego κατασκευές και δημιουργούν τον δικό τους υπολογιστή. Οι μαθητές επίσης θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν στο «Hour of code» εικονικά ρομποτάκια καθώς και να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν τα πρώτα δικά τους ρομποτάκια χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πακέτο Lego Education WeDo 2.0. Τέλος, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο εσωτερικό ενός υπολογιστή για να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία ενός υπολογιστή. Στόχος μας είναι τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τον υπολογιστή ως ένα
δημιουργικό εργαλείο μέσα από το οποίο μπορούν να εκφραστούν και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

•Οι μαθητές του τμήματος της Β΄ τάξης (MegaBytes) δημιουργούν και εικονογραφούν ψηφιακές ιστορίες, μαθαίνουν να αναζητούν εικόνες και πληροφορίες στο διαδίκτυο για τις ομαδικές εργασίες τους, συμμετέχουν στην οργάνωση πληροφοριών με παρουσιάσεις Ms Power Point, γράφουν παραμύθια. Όλα αυτά γίνονται με το κατάλληλο εκπαιδευτικό λογισμικό σε συνδυασμό με τη γνωστή σουίτα Microsoft Office. Ανακαλύπτουν, συνεργάζονται, επιλύουν προβλήματα μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική με τα αγαπημένα τους τουβλάκια Lego από την εκπαιδευτική σειρά Lego WeDo 2.0 και τα βλέπουν να ζωντανεύουν. Ακόμα, μαθαίνουν να αναζητούν εικόνες και πληροφορίες στο διαδίκτυο για τις ομαδικές εργασίες που καλούνται να διεκπεραιώσουν. Κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τα δικά τους ρομποτάκια χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πακέτο Lego Education WeDo 2.0. Στόχος μας είναι τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, παρατηρητικότητας και σωστής αναζήτησης πληροφοριών.

•Οι μαθητές του τμήματος της Γ΄ τάξης (GigaBytes) μαθαίνουν τη χρήση του λειτουργικού συστήματος Windows καθώς και βασικών προγραμμάτων της σουίτας.

Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης

Από τη σχολική χρονιά 2015-16 λειτουργεί στο Σχολείο μας κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού, αναγνωρισμένο Ωδείο με τον διακριτικό τίτλο «Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης» (ΦΕΚ 1653 β’ τεύχος). Η μουσική είναι η τέχνη που συνδέει εικόνα – λόγο – ήχο. Όταν το παιδί ερμηνεύει και ακούει μουσική σκέφτεται εικόνες, σκέφτεται ιστορίες και ικανοποιείται βαθιά. Με την «πειθαρχία στον χρόνο» το σώμα συνεργάζεται με το μυαλό, οπότε αμφότερα ωφελούνται!

Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά εφαρμόζουμε τα προγράμματα διδασκαλίας μουσικών οργάνων τα οποία υποστηρίζονται από μαθήματα Στοιχειώδους Θεωρίας.

Μέσα από ελληνικά και ευρωπαϊκά παιδικά τραγούδια τα παιδιά μαθαίνουν, παίζοντας και διασκεδάζοντας, να αναγνωρίζουν και να τραγουδούν νότες, μουσικά διαστήματα, χρονικές αξίες, ρυθμό και όλα όσα θα τα βοηθήσουν να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα στη Μουσική. Αυτή η διδασκαλία στηρίζεται στη βιωματική μάθηση, σύμφωνα με το διεθνώς επιτυχημένο σύστημα Κόνταϊ (Kodaly).

Τα μουσικά όργανα που διδάσκονται είναι: Φλογέρα, Φλάουτο, Σαξόφωνο, Πιάνο, Κλασική και Ηλεκτρική Κιθάρα, Βιολί, Συμφωνικά Κρουστά, Βιολοντσέλο, και Ντραμς.

Εδώ και τρία χρόνια διδάσκεται και το θεωρητικό μάθημα της Αρμονίας.

Επίσης δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές της Στ’ να ενταχθούν σε τμήμα προετοιμασίας για το Μουσικό Γυμνάσιο.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 14:00 έως τις 16:00. Επίσης δίνεται η δυνατότητα να γίνονται Σάββατο από τις 10:00 έως τις 15:00 και καθημερινά τα απογεύματα μέχρι τις 21:00.

Νέα Τμήματα

Τα νέα τμήματα που λειτουργούν παράλληλα με τα ήδη υπάρχοντα είναι τα εξής:

Παιδική Ορχήστρα
Δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές του Ωδείου μας που παρακολουθούν ατομικά μαθήματα οργάνου, να δημιουργήσουν μια παιδική ορχήστρα. Σ’ αυτήν θα συμμετέχουν οι μαθητές που έχουν κάνει τουλάχιστον ένα χρόνο μαθήματα και βρίσκονται στη Γ΄ δημοτικού και άνω. Οι μικροί μουσικοί θα μάθουν τον συγχρονισμό στο παίξιμο, θα ακούν τους υπόλοιπους καθώς παίζουν και φυσικά θα έχουν την εμπειρία της ομαδικότητας. Το μάθημα θα διαρκεί 60 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα.

Παιδικό Τραγούδι
Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με διαφορετικά είδη τραγουδιών, όπως τα ελληνικά, τα κινηματογραφικά και τα ξένα. Το μάθημα είναι ατομικό και θα διαρκεί 40 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα.

Παιδικό φωνητικό σύνολο

Ο Zoltán Kodály, πίστευε και στόχευε στην ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση, ξεκινώντας από το όργανο που έχουμε όλοι μέσα μας, τη φωνή. Μέσω της φωνής, μπορούν τα παιδιά όλων των ηλικιών να αντιληφθούν, και στην ουσία να μάθουν μουσική με τον πιο άμεσο σε αυτά και ευχάριστο τρόπο. Αυτή είναι και η δική μας φιλοσοφία. Το πλαίσιο της χορωδιακής και ομαδικής μουσικής, θα προσφέρει στο 16 παιδί το ιδανικό περιβάλλον ώστε να διασκεδάσει με έναν δημιουργικό τρόπο, να κοινωνικοποιηθεί και να μάθει να συνεργάζεται μέσα στην ομάδα. Επιπλέον, σταδιακά θα το βοηθήσει να αναπτύξει και να οξύνει τη μουσική του ακοή, καθώς και την
ικανότητά του να στηρίξει τη φωνή του μέσα σε ένα πολυφωνικό σύνολο, χωρίς να μπερδεύεται. Το φωνητικό σύνολο απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αν έχουν μουσικές γνώσεις ή όχι.

Τμήμα μουσικής τεχνολογίας

Ο θαυμαστός κόσμος της Μουσικής γεννιέται και εξελίσσεται παράλληλα με τη ζωή του ανθρώπου και την εξέλιξη του πολιτισμού του. Η τέχνη και η τεχνολογία, εμπεριέχουν την έννοια της δημιουργίας (τίκτω = δημιουργώ). Στην εποχή μας μουσική και τεχνολογία συνδέονται όσο ποτέ άλλοτε! Οι μαθητές χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα αλλά και τεχνολογικά μέσα, όπως μικρόφωνα, ηχεία, Η/Υ και άλλα, μπορούν να παίξουν μουσική, να συνθέσουν μουσική αλλά και να αποθηκεύσουν τη μουσική που οι ίδιοι δημιούργησαν. Μέσα από το μάθημα της μουσικής τεχνολογίας ο μαθητής ανακαλύπτει νέα ενδιαφέροντα, αξιοποιεί τις δεξιότητες του, λειτουργεί ομαδικά, καλλιεργεί τον συναισθηματικό του κόσμο, μαθαίνει να χειρίζεται σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, με έναν εντελώς ψυχαγωγικό και δημιουργικό τρόπο. Η ώρα της Μουσικής Τεχνολογίας στο Ωδείο υπόσχεται ένα ταξίδι χαράς, γνώσης και συνεργασίας!

Σύνολο Κιθάρας

Οι μαθητές της κιθάρας (κλασσικής, ακουστικής, ηλεκτρικής) θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν ώστε να δημιουργήσουν μία ορχήστρα μόνο με κιθάρες.

Στο γκρουπάκι αυτό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από Δ’ δημοτικού που παίζουν κιθάρα, και έχουν κάνει μαθήματα για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το μάθημα θα διαρκεί 60 λεπτά.

Χορωδία γονέων

Στη σύγχρονη πραγματικότητα που ζούμε, οι ταχείς ρυθμοί μας παρασύρουν σε έναν αγχωτικό τρόπο ζωής. Το τραγούδι σε ομάδα είναι ένας τρόπος να εκτονώσουμε το άγχος της καθημερινότητας και αυτός είναι ο στόχος του νέου μας τμήματος. Θα τραγουδήσουμε τραγούδια γνωστά ή και όχι τόσο γνωστά, θα διασκεδάσουμε και θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε για λίγο ότι μας απασχολεί!

Οι καθηγητές του Ωδείου είναι: πιάνο: Σοφία Σκλαβούνου, Θεμιστοκλής Μιχέλης, Ιωσηφίνα Παπαλάμπρου, κιθάρα: Γιώργος Σίσκος, Άλκης Κυρτσόγλου, βιολί: Αλκέτα Νάτσο, βιολοντσέλο: Δημήτρης Πολυζωίδης, συμφωνικά κρουστά, ντραμς, Βίκυ Χουζούρη, σαξόφωνο, φλογέρα: Ανδρέας Καρκαφίρης, παιδική ορχήστρα: Αλκέτα Νάτσο, στοιχειώδης θεωρία: Σοφία Σκλαβούνου.

Ακαδημία Ποδοσφαίρου

Φέτος θα λειτουργήσει η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Σχολείου μας για 20η συνεχόμενη χρονιά. Η εύρυθμη λειτουργία της, αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας μας, αποτελεί εγγύηση για τα παιδιά μας, όπως έχετε διαπιστώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Στόχος μας είναι τα παιδιά να γυμνάσουν το σώμα τους και να γνωρίσουν τα μυστικά και τις τεχνικές ενός αθλήματος που αγαπούν πολύ αλλά και μέσα από την ομαδικότητα να καλλιεργήσουν την ευγενή άμιλλα, να αναπτυχθούν ψυχοκοινωνικά, να εκφραστούν και να εξελίξουν τη δυναμική τους.

Οι ομάδες της Ακαδημίας μας συμμετέχουν σε πολλά τουρνουά που διοργανώνουν ακαδημίες της πόλης μας επιτυγχάνοντας συνεχή άνοδο στα αποτελέσματα, απόρροια της σωστής προπόνησης και της εποικοδομητικής συνεργασίας των αθλητών μας.

Οι αθλητές κατηγορίας Κ7 (έτος γέννησης 2017), K8 (έτος γέννησης 2016), Κ9 (έτος γέννησης 2015), Κ10 (έτος γέννησης 2014), Κ11 (έτος γέννησης 2013) και Κ12 (έτος γέννησης 2012) θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα που ξεκινούν τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ). Οι αγώνες πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα.

Οι προπονήσεις των τμημάτων θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 16:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι αθλητές κατηγορίας από Κ8 και πάνω θα προπονούνται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ οι αθλητές κατηγορίας Κ7 θα προπονούνται δυο φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΣΜ, όλες οι Ακαδημίες πρέπει να τηρούν την ατομική κάρτα υγείας του αθλητή.