Η «ακτίς ονείρου» φώτισε και φέτος τις καρδιές μας

Η «ακτίς ονείρου» φώτισε και φέτος τις καρδιές μας

05 Ιουνίου 2024 2024

Δεν υπάρχει πιο αισιόδοξο θέαμα από τα ευτυχισμένα πρόσωπα των παιδιών! Είχαμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε σε ένα ολόκληρο τετραήμερο γεμάτο θέατρο, παραστάσεις, γέλια και πολλή χαρά.

Οι 22οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες, που διοργανώνουν τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης περιελάμβαναν φέτος 16 θεατρικές ομάδες και 20 παραστάσεις στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, που πλημμύρισε από ενθουσιώδεις φωνές και χειροκροτήματα. Συνολικά 350 μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Ελλάδα και την Κύπρο και 25 εκπαιδευτικοί ανέβηκαν στη σκηνή της «ακτίδας ονείρου», που φώτισε και ζέστανε και φέτος τις καρδιές και τις ψυχές όλων μας.

Η διοργάνωση επισφραγίστηκε με μια λαμπερή τελετή λήξης, την οποία παρουσίασαν ο τηλεοπτικός παρουσιαστής – ραδιοφωνικός παραγωγός –συγγραφέας Γιάννης Σερβετάς και η ηθοποιός – πρωταγωνίστρια της καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ «Πλούτος» Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Οι πανηγυρισμοί των παιδιών για τα βραβεία που παρέλαβαν, τα έντονα συναισθήματά τους και η συγκίνηση στο πρόσωπο όλων είναι η δική μας επιβράβευση!

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους, συμμετέχοντες, γονείς και κοινό, που για ακόμη μια φορά δώσατε το «παρών» σε ένα φεστιβάλ το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη. Θερμές ευχαριστίες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που έδωσε την έγκρισή της για τη διεξαγωγή των Αγώνων, αλλά και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας μας Radio Plus, Radio More, makthes.gr, εφημερίδα «Μακεδονία», που είναι πάντα κοντά μας.

Βραβεία στα παιδιά απένειμαν οι: Γιάννης Παπαγεωργίου, Συντονιστής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αθανασία Παπαϊωάννου, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Βασίλειος Γάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Γεωργία Παντελίδου, εκπρόσωπος Γενικού Προξένου Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνου Πολυκάρπου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, πρωταγωνίστρια καλοκαιρινής παραγωγής ΚΘΒΕ «Πλούτος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, Γιάννης Ρήγας, Αναπληρωτής Διευθυντής ΚΘΒΕ, διευθυντής Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ, Άννα Μυκωνίου, Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Σοφοκλέους, ηθοποιός – σκηνοθέτης– συγγραφέας – πρόεδρος κριτικής επιτροπής, Άννα Αμπεριάδου, πρόεδρος Σωματείου Ατόμων Με Αναπηρία και Γονέων και Κηδεμόνων Αυτών «Ηλιάτορας», όπου παραχωρούνται φέτος και τα έσοδα της διοργάνωσης, Γιώργος Παπαγεωργίου, πρώην σχολικός σύμβουλος, Γιάννης Σερβετάς, τηλεοπτικός παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός, συγγραφέας.

Εκ μέρους του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου παρέστη ο Πατήρ Αθανάσιος Καρανταϊδης, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος.

Τα βραβεία και τα σχολεία στα οποία απονεμήθηκαν ήταν τα εξής:

Το βραβείο Προβολής και Ερμηνείας Αρχαίου Δράματος έλαβε το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών Κων. Καραμανλής

Το βραβείο Παρουσίασης και Ερμηνείας Σύγχρονου Παραμυθιού έλαβε το Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδικιών

Το βραβείο Παρουσίασης και Ερμηνείας Μουσικής Παράστασης έλαβε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά

Το βραβείο Συνολικής Δημιουργίας έλαβε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών

Το βραβείο Δημιουργικότητας και Φαντασίας έλαβε το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Κύπρου

Το βραβείο Προβολής και Ερμηνείας Αρχαίας Κωμωδίας έλαβε το 100ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Το βραβείο Κοινού έλαβε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

Το βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου έλαβε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

Το βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας έλαβε το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

Το βραβείο Προβολής και Ερμηνείας Σύγχρονου Θεάτρου έλαβε το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

Το βραβείο Μεγάλης Παραγωγής έλαβε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας

Το βραβείο Πρωτότυπης Δημιουργίας έλαβε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας

Το βραβείο Δραματοποιημένου Παραμυθιού έλαβαν τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης (τμήματος Θεατρικής Αγωγής Α΄ και Β΄ τάξεων)

Το βραβείο Σύγχρονων Αναζητήσεων και Δημιουργίας έλαβε το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Εύοσμου

Το βραβείο Ευαισθητοποίησης στη διαφορετικότητα έλαβε το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Εύοσμου

Το βραβείο Ομαδικότητας και συνεργασίας έλαβαν τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης (τμήματος Θεατρικής Αγωγής Γ΄,Δ΄,Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων)

Το βραβείο Διατήρησης Συλλογικής Μνήμης έλαβε το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας Ν. Ημαθίας

Το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης έλαβε το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

Το βραβείο Δραματοποιημένης Λογοτεχνίας έλαβε το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

Το βραβείο Δραματοποιημένου Κόμικ έλαβε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών

Το βραβείο Προβολής και Ερμηνείας Κλασικού Παραμυθιού έλαβε το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σχολαρίου

Το βραβείο Κλασικής Ερμηνείας και Παρουσίασης έλαβε ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού

Συλλογή Φωτογραφιών
(46 φωτογραφίες)