Η ιστορία του Λούκα της Μούρη

Η ιστορία του Λούκα της Μούρη

Η ιστορία του Λούκα της Μούρη

01 Ιουνίου 2023 2023

Όταν η φαντασία των παιδιών παίρνει σάρκα και οστά, τότε η δημιουργικότητα συναντά την τεχνητή νοημοσύνη. Μια πρωτότυπη συγκινητική περιπέτεια γεννήθηκε από τα παιδιά μας της Δ' τάξης με πρωταγωνιστές τον Λούκα και τη Μούρη, έναν σκύλο και μία γάτα που περιπλανιούνται χωρίς καμιά συντροφιά στους αφιλόξενους δρόμους της πόλης μέχρι να βρουν ο ένας τον άλλον.

Οι μικροί μας μαθητές συνεργάστηκαν όλοι μαζί αναλαμβάνοντας το κάθε τμήμα ένα κομμάτι στη δημιουργία της ιστορίας στο πλαίσιο των ενοτήτων: "Η ζωή μέσα από τα μάτια των αδέσποτων ζώων" και "Επικοινωνούμε με σεβασμό" των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Το αρχικό σενάριο γράφτηκε από τους μαθητές του Δ1, το συνέχισαν οι μαθητές του Δ2, έπειτα του Δ3, του Δ4 και φτάνοντας προς το τέλος οι μαθητές του Δ5 έγραψαν το συναρπαστικό φινάλε.

Η αφήγησή τους αρχικά και η περιγραφή τους στην συνέχεια αποτυπώθηκε στο χαρτί, όχι όμως μόνο με λέξεις, αλλά και με εικόνες οι οποίες δημιουργήθηκαν με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, η οποία έδωσε οντότητα στη φαντασία των παιδιών. Έτσι, προέκυψε από τα ίδια ένα ebook της εικονογραφημένης ιστορίας: "Λούκας και Μούρη: δύο αδέσποτοι φίλοι".

Όλη αυτή η διεργασία "ξύπνησε" τη φαντασία των παιδιών, εξέλιξε τη σκέψη τους και τους δίδαξε τις σημαντικές αξίες της φιλίας, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της φροντίδας για τα ζώα και του σεβασμού της διαφορετικότητας

Συλλογή Φωτογραφιών
(9 φωτογραφίες)