«Ηρακλής οι 12 Άθλοι» Α - Β τάξη

«Ηρακλής οι 12 Άθλοι» Α - Β τάξη

ΤΡΙΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Την Τρίτη 15-1 οι μαθητές της Α΄ τάξης και την Τρίτη 22-1-2019 οι μαθητές όλων των τμημάτων της Β΄τάξης επισκέφθηκαν το Μυθολογικό – Θεματικό Πάρκο στην ΔΕΘ και παρακολούθησαν το πρόγραμμα: «Ηρακλής οι 12 Άθλοι».

Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό, βιωματικό, εκπαιδευτικό ταξίδι στο μακρινό παρελθόν και με τη βοήθεια των ξεναγών  ανακάλυψαν όλους τους γνωστούς και άγνωστους μύθους με πρωταγωνιστή  τον μεγαλύτερο ήρωα της Αρχαίας Ελλάδας, τον Ηρακλή.

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας, με τους θεούς, τους ημίθεους, τις νύμφες, τα θηρία, τους θνητούς, τις πλεκτάνες, τις διαμάχες, τα κατορθώματα, που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν την παγκόσμια λογοτεχνία, ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των παιδιών σε έναν χώρο, με ρομποτικά, τρισδιάστατα εκθέματα, με ήχο και κίνηση, έτσι που έκαναν  την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο μια ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία.

Οι μαθητές μέσα από αυτό το ταξίδι κατάλαβαν ότι για να είσαι νικητής στη ζωή σου δεν χρειάζεται να έχεις μόνο σωματική δύναμη, αλλά πρέπει να διαθέτεις ευρηματικότητα, ανδρεία, γενναιότητα, ευφυΐα και αποφασιστικότητα.

Στο τέλος τα παιδιά πήραν μέρος σε ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων και κέρδισαν αναμνηστικά δωράκια.