Μεγάλη διάκριση για το Σχολείο μας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Μεγάλη διάκριση για το Σχολείο μας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Μεγάλη διάκριση για το Σχολείο μας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

29 Ιουλίου 2021 2021

Μεγάλη διάκριση για το Σχολείο μας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον! Μετά το «1ο Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» που κατακτήσαμε το 2018, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, κατέκτησαν τη 2η θέση στην πρώτη και σημαντικότερη μεγάλη κατηγορία «Οργάνωσης και διοίκησης για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις» με συνυποψήφιους μεγάλες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο εταιρείες, Systems Sunlight, ΑΒ Βασιλόπουλος.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου εδώ. 


 Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης κατέκτησαν το 2018 το 1ο Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στα Ελληνικά Βραβεία της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος τα σημαντικότερα και εγκυρότερα περιβαλλοντικά βραβεία της Ελλάδας που διοργάνωσαν για 3η φορά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ www.paseppe.gr), μαζί με τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) για 7η συνεχόμενη φορά.

Μετά τη βράβευσή μας, καταθέσαμε υποψηφιότητα στον θεσμό που διοργανώνει η ΠΑΣΕΠΠΕ σε συνεργασία με την Κεντρική Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το 2020 το Σχολείο είναι υποψήφιο στην κατηγορία «Οργάνωσης και διοίκησης για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις» που συμβάλλουν μέσα από τη λειτουργία τους στη διατήρηση της Βιοποικιλότητας, κατακτώντας τελικά τη 2η θέση. Η κατάθεση της πρότασής μας έχει τίτλο: «Ένα Σχολείο με Μηδενικό Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα», μία καινοτόμος ολιστική εκπαιδευτική πρόταση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Διαβάστε το αναλυτικό φυλλάδιο της τελετής απονομής. 

Οι διακρίσεις, πέρα από την επιβράβευση της προσπάθειάς μας, σηματοδοτούν τη δέσμευση του Σχολείου μας για την υλοποίηση δράσεων προσανατολισμένων στην εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Αποτελούν δε τη σημαντικότερη πηγή ανατροφοδότησης, προκειμένου τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας να έχουν κίνητρο για περαιτέρω δράσεις στο μέλλον.

Δηλώνουμε πολύ περήφανοι που ξεχωρίσαμε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον! Η υποψηφιότητα αυτή, ανήκει τόσο στους μαθητές, στους εργαζόμενους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, όσο και στους γονείς των Εκπαιδευτηρίων μας που πάντα και με κάθε τρόπο είναι δίπλα μας και στηρίζουν κάθε καινοτόμο δράση μας και κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στο κοινό καλό.

Διαβάστε το Βιβλίο του Αειφόρου Σχολείου το οποίο αποτελεί τη συνολική απoτίμηση της εφαρμογής των αειφορικών πρακτικών και δράσεων που υλοποιούμε στη σχολική μας μονάδα από το 2009 μέχρι σήμερα.