Μια ομάδα όλοι μαζί!

Μια ομάδα όλοι μαζί!

Μια ομάδα όλοι μαζί!

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων η Γ’ τάξη επέλεξε να ασχοληθεί με τις σχέσεις των ανθρώπων και μετά την πολύμηνη καραντίνα να «ξαναγνωριστούμε από την αρχή». Στόχος οι μαθητές να ανακαλύψουν αρχικά τον ίδιο τους τον εαυτό και πώς αυτός έχει αλλάξει, τα θέλω και τα όνειρα που έχουν και στη συνέχεια, να γνωρίσουν τους συμμαθητές και φίλους τους, να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους αλλά και τα κοινά τους σημεία.

Πρώτος σταθμός, το τραγούδι «Όλοι μαζί». Τα παιδιά αφού το άκουσαν, έγινε νοηματική ανάλυση, επεξεργάστηκαν τα γραμματικά φαινόμενα και έγραψαν ορθογραφία. Το έμαθαν από έξω και το τραγούδησαν, σαν ανάγνωση την επόμενη μέρα και φυσικά πολλοί…το χόρεψαν!

Στη συνέχεια, συμπλήρωσαν ένα ιδιαίτερο ερωτηματολόγιο για τον εαυτό τους με τίτλο «Εγώ είμαι εγώ», όπου παρουσιάζουν τις κρυφές σκέψεις, τις ανάγκες, αλλά και τις φοβίες που θέλουν να μοιραστούν με τους φίλους τους.

Τέλος, έφτιαξαν τη δική τους διαφορετική «Παλάμη- πρόσωπο» όπου τη φιλοτέχνησε ο κάθε ένας με τον δικό του ευφάνταστο τρόπο και θα τη χρησιμοποιήσουν στο πιο πρωτότυπο Κουκλοθέατρο με θέμα «Ο εαυτός μου: Ελάτε να γνωριστούμε».

Συλλογή Φωτογραφιών
(16 φωτογραφίες)