Ποιο βιβλίο να διαβάσω στις διακοπές;

Ποιο βιβλίο να διαβάσω στις διακοπές;

Ποιο βιβλίο να διαβάσω στις διακοπές;

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Θα μπορούσες να διαβάσεις το «Στον καιρό των μάγων» ή «Το ύποπτο γάλα στο σούπερ μάρκετ, Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ» ή «Ιστορίες της Καληνύχτας για επαναστάτριες, Η ζωή 100 σπουδαίων γυναικών» ή θα μπορούσες κάποιο άλλο απ’ αυτά που είδαμε στην τάξη την τελευταία μέρα, λέει η μια μαθήτριά μας στην άλλη και χαμογελούν.

Τα παιδιά μας της Ε’ Τάξης έστησαν την προτελευταία μέρα λειτουργίας του Σχολείου μας μία ιδιαίτερη έκθεση βιβλίου, χωρίς τη φυσική παρουσία των έργων και αλληλοπρότειναν βιβλία για τις διακοπές.

Πώς; Στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας που βρισκόταν σε εφαρμογή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κλήθηκαν με την παρότρυνση του δασκάλου τους να δημιουργήσουν τις δικές τους σύντομες παρουσιάσεις έργων, οι οποίες θα βασίζονταν στα κείμενα που διάβασαν. Τα παιδιά μας, έκαναν τις δικές τους αφίσες, τις οποίες κόλλησαν στον τοίχο της τάξης δημιουργώντας μια τοιχογραφία γνώσης και έμπνευσης.

Όλα τα παιδιά μας διάβασαν αρκετά βιβλία, όμως μία μαθήτρια, κατάφερε να διαβάσει περισσότερα από είκοσι, να τα εικονογραφήσει και να παρουσιάσει στους συμμαθητές της.

Ποιο λέτε τελικά να επιλέξουν;

Συλλογή Φωτογραφιών
(12 φωτογραφίες)