Πολύχρωμες δημιουργίες στον κόσμο των φυτών!

Πολύχρωμες δημιουργίες στον κόσμο των φυτών!

Πολύχρωμες δημιουργίες στον κόσμο των φυτών!

ΤΡΙΤΗ 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Στο πλαίσιο της Μελέτης Περιβάλλοντος, οι μαθητές της Α' τάξης, γνώρισαν τον θαυμαστό κόσμο των φυτών με βιωματικό τρόπο. Βγήκαν στην αυλή και ζωγράφισαν τα υπέροχα δέντρα της! Γνώρισαν τα βασικά μέρη του φυτού, τη ρίζα, τον βλαστό και τα φύλλα και στη συνέχεια, συνέλεξαν διαφόρων ειδών φύλλα με σκοπό να φτιάξουν το δικό τους φυτολόγιο. Στο τέλος, έβαλαν την προσωπική τους πινελιά στην αυλή του Σχολείου μας, εξασκώντας τις κηπουρικές τους ικανότητες... στον κήπο μας!

Επιπλέον, οι μικροί μας ερευνητές, πραγματοποίησαν ένα πείραμα για την καλύτερη κατανόηση των φυτών. Χρησιμοποίησαν χρώματα ζαχαροπλαστικής στο νερό για να παρατηρήσουν τις επιπτώσεις που έχει η βαφή στα λουλούδια. Αφού τοποθέτησαν λευκά λουλούδια μέσα σε χρωματισμένο νερό, μετά από λίγες μέρες, τα λευκά άνθη πήραν το χρώμα της βαφής. Οι μαθητές μας αντιλήφθηκαν πως όσο περισσότερο παραμένουν τα λουλούδια στο νερό, τόσο πιο σκούρα γίνονται τα πέταλά τους.

Έτσι λοιπόν, μέσα από το πείραμα μας, τα παιδιά παρατηρήσαν και έμαθαν πώς τα φυτά απορροφούν υγρά μέσω των ριζών και των στελεχών τους. Είδαν ότι οι ουσίες στο νερό, που απορροφούν τα φυτά, επηρεάζουν την ανάπτυξη, το χρώμα και τη γενική υγεία των λουλουδιών και του φυλλώματος που παράγει το φυτό. Η βαφή τροφίμων μπορεί να αλλάξει το χρώμα των λουλουδιών όταν τη βάλουμε στο νερό του φυτού. Όταν οι ρίζες και τα στελέχη απορροφούν το χρωματιστό νερό, αυτό φτάνει τελικά και βγαίνει στα άνθη καθώς τα φυτά χάνουν την υγρασία μέσω των μικροσκοπικών πόρων στα φύλλα τους.

Μπράβο σε όλους!

Συλλογή Φωτογραφιών
(13 φωτογραφίες)