Πρώτοι στο Σκάκι σε όλα τα σχολεία των νομών Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής!

Πρώτοι στο Σκάκι σε όλα τα σχολεία των νομών Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής!

Πρώτοι στο Σκάκι σε όλα τα σχολεία των νομών Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής!

06 Μαρτίου 2023 2023

Το Σχολείο μας κατέκτησε την 1η θέση στο 21ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής πετυχαίνοντας 5 νίκες! Οι αγώνες ήταν συναρπαστικοί και τα μετάλλια κρίθηκαν κυριολεκτικά στην τελευταία παρτίδα μετά από 6 γύρους και 8 συνεχόμενες ώρες.

Ανάμεσα σε 50 ομάδες Δημοτικών Σχολείων από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, το Σχολείο μας συμμετείχε με τρεις: Η πρώτη κατέκτησε την 1η θέση, η δεύτερη κατέλαβε την 11η θέση με 4 νίκες και 2 ήττες και στις λεπτομέρειες έχασε μία θέση στην εξάδα, ενώ η τρίτη ομάδα μας αποτελούμενη με νέα παιδιά από την Ακαδημία μας με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες κατέκτησε τη 16η θέση.

Το πρωτάθλημα είχε μεγάλη αγωνία τόσο για τα παιδιά που αγωνίζονταν όσο και για τους γονείς που περίμεναν καρτερικά τόσες ώρες, αφού οι θέσεις των νικητών αλλά και των ομάδων που προκρίνονταν στους Πανελλήνιους Αγώνες ήταν ανοικτές μέχρι και την τελευταία παρτίδα. Η πολύ μεγάλη πίστη των παιδιών, το δέσιμο της ομάδας , η σωστή καθοδήγηση από τον προπονητή και, φυσικά, οι σκακιστικές γνώσεις των παιδιών έφεραν τις μεγάλες νίκες και την 1η θέση στην ομάδα μας.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον προπονητή των ομάδων κύριο Βαφειάδη Κλεάνθη, τόσο για την προετοιμασία των παιδιών, όσο και για τη σωστή καθοδήγησή τους στους αγώνες.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους γονείς που συμπαραστάθηκαν στα παιδιά, εμψύχωσαν τις ομάδες και έδειξαν στήριξη και πίστη καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Οι πρωταγωνιστές, όμως, ήταν τα μικρά μας παιδιά που με άριστη εφαρμογή των γνώσεων τους, ομοψυχία και με τη φιλία που έχουν αναπτύξει έφεραν τα σπουδαία αποτελέσματα.

Η ομάδα, πλέον, θα προετοιμαστεί κατάλληλα για την κατάκτηση μιας αξιόλογης θέσης στους Πανελλήνιους Αγώνες.

Όλοι οι μαθητές μας θα συμμετέχουν στα Ατομικά Πρωταθλήματα (Κυριακή 12/3) που θα πραγματοποιηθούν στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη.

Συλλογή Φωτογραφιών
(11 φωτογραφίες)