Πρότυπες Αειφορικές Πρακτικές

Πρότυπες Αειφορικές Πρακτικές

Πρότυπες Αειφορικές Πρακτικές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια λειτουργούμε προτάσσοντας τις αρχές και τις αξίες του Αειφόρου Σχολείου, σχεδιάζοντας όλες μας τις δράσεις, με στόχο την εκμηδένιση του Περιβαλλοντικού μας Αποτυπώματος, την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον συμπεριφορών και προπάντων τη βελτίωση των σχέσεων των μελών της σχολικής κοινότητας. Πρόσφατα, ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση σύγχρονων φωτοβολταϊκών panel, που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες του Σχολείου μας και μειώνουν συγχρόνως την εκπομπή CO2 στην ατμόσφαιρα. Προστατεύουμε το περιβάλλον και αξιοποιούμε κάθε αχτίδα του ήλιου που απλόχερα μας προσφέρεται κάθε μέρα!

Η νέα πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε, επιβάλλει την εξοικείωσή μας με τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου, των υπολογιστών και των διαδραστικών πινάκων ως απαραίτητα διδακτικά εργαλεία για την επίτευξη των μαθησιακών στόχων. Προκειμένου, να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του κτιρίου, όλων των υπηρεσιών και κυρίως την εκπαιδευτική διαδικασία σε μία ξαφνική διακοπή ρεύματος, εγκαταστήσαμε νέα υπερσύγχρονη γεννήτρια που καλύπτει όλες τις ενεργειακές μας ανάγκες.

Ένας μακροπρόθεσμος στόχος των παιδιών μας, επιτέλους πραγματοποιήθηκε! Από την αρχή της λειτουργίας του Σχολείου μας μέχρι σήμερα, πρωταρχική επιδίωξή μας ήταν η εξοικείωση των μαθητών μας με το φυσικό περιβάλλον. Κάθε χρόνο τα Προτυπάκια δημιουργούν μικρούς κήπους, φυτεύουν σποράκια και φτιάχνουν αυτοσχέδια μικρά θερμοκήπια, με ποικίλα διαθέσιμα ανακυκλώσιμα υλικά από παλιές κατασκευές, αφήνοντας έτσι μία σημαντική κληρονομιά στους επόμενους μαθητές. Τη φετινή σχολική χρονιά, με την οργάνωση του ολοκαίνουργιου θερμοκηπίου μας και τη διαμόρφωση του λαχανόκηπού μας, οι δραστήριοι περιβαλλοντικά μαθητές μας δε σταματούν να εξελίσσουν το έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι, ενισχύοντάς το με σύγχρονες πρακτικές ,ένα #πρότυπο# βιωματικό εργαστήρι γνώσης. Αυτό σημαίνει Αειφορία... 

Διαδραστικότητα, αμεσότητα στην επικοινωνία, εκσυγχρονισμός, οικονομία, μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία του Σχολείου όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε να εισάγουμε ένα πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα, με την ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος όλων των τάξεων. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε από τη διοίκηση του Σχολείου για να δομηθεί η καινοτομία αυτή, έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι μαθητές να εισέλθουν σταδιακά και με ασφάλεια σε αυτή τη νέα συνθήκη. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ασθένειας ή απουσίας των μαθητών, εξασφαλίζουμε την ασύγχρονη επικοινωνία που απαιτεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η σύγχρονη διαδικτυακή επικοινωνία επιτυγχάνεται, επίσης, με την εξασφάλιση διαδικτυακών υπηρεσιών από αναγνωρισμένους οργανισμούς, που προσφέρουν φιλικές και ασφαλείς εφαρμογές. Το προσωπικό του Σχολείου υποστηρίζεται με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό και συνεχή τεχνική επιμόρφωση.

  Συγκεκριμένα, το σχολικό έτος 2019-2020 λειτουργήσαμε με:

  - Την ψηφιακή πλατφόρμα MS Office365 ειδική για σχολεία που περιλαμβάνει:

  Την πλατφόρμα σύγχρονης επικοινωνίας Microsoft Teams, από τις πιο ασφαλείς παγκοσμίως.

  Το MS Outlook και το MS OneDrive, όπου αναρτώνται σε ψηφιακή μορφή ασκήσεις, ψυχαγωγικές ενημερώσεις και διάφορες εκπαιδευτικές προτάσεις.

  Το MS Forms για την ανάρτηση εκπαιδευτικών quiz και διαγωνισμάτων.

  Το MS Stream για την εισαγωγή εφαρμογής βιντεομαθημάτων.

  Το MS Sway για την παρουσίαση ολοκληρωμένων projects.

  Tη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα MS Sharepoint - LMS (Learning Management System) αναγνωρισμένης παγκοσμίως πλατφόρμας διαχείρισης της μάθησης για τις τάξεις Α΄, Β΄, και Γ΄.

  - Τη διαδικτυακή πλατφόρμα SeeSaw για το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό σταθμό, την πιο ασφαλή και αναγνωρισμένη εφαρμογή για μαθητές προσχολικής ηλικίας.

  Συλλογή Φωτογραφιών
  (6 φωτογραφίες)