Στο εργοστάσιο της Agrino Δ τάξη

Στο εργοστάσιο της Agrino Δ τάξη

02 Μαΐου 2018 2018

Την Τετάρτη 2/5/2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ’3 και Δ’4 και την Πέμπτη 3/5/2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ’1 και Δ’2 επισκέφθηκαν το νέο εργοστάσιο AGRINO της Θεσσαλονίκης, το οποίο θεωρείται από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως στον κλάδο της επεξεργασίας ρυζιού. 

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου από τους υπευθύνους οι οποίοι εξήγησαν στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο τη διαδικασία που ακολουθείται από τη σπορά ως τη στιγμή που το ρύζι είναι έτοιμο να ταξιδέψει για να  φθάσει στα ράφια του σούπερ μάρκετ και από εκεί στο πιάτο μας. Το ρύζι θεωρείται από τις δυνατές ελληνικές καλλιέργειες, αφού παράγονται 120 χιλιάδες τόνοι ετησίως, με τους μισούς να καταναλώνονται στην εγχώρια αγορά και το υπόλοιπο να εξάγεται. Η Agrino παράγει όλους τους τύπους ρυζιού, λευκό και κίτρινου/parboiled που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, ειδικά στην περιοχή της Μακεδονίας. 

Μεταξύ άλλων τα παιδιά μας έμαθαν ότι το ρύζι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ενέργειας, κυρίως λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και  ότι  τροφοδοτεί τον οργανισμό με απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και το ισχυρό αντιοξειδωτικό σελήνιο. 

Στο τέλος της ξενάγησης δόθηκαν στα παιδιά συσκευασμένα προϊόντα του εργοστασίου AGRINO.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαθεματικης προσέγγισης της ενότητας, "επαγγέλματα και προιόντα  στον τόπο μας" ,της Μελέτης Περιβάλλοντος. 

Συλλογή Φωτογραφιών
(5 φωτογραφίες)