Το δικό μας Google Earth - Παρουσίαση στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Το δικό μας Google Earth - Παρουσίαση στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

31 Μαρτίου 2011 2011

Παρουσίαση στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Στο μάθημα της Γεωγραφίας γνωρίσαμε το πρόγραμμα Google Earth. Προσπαθήσαμε να βρούμε πληροφορίες που αφορούσαν την ύλη μας στην Στ΄ τάξη όπως τις πρωτεύουσες των χωρών, τα μεγαλύτερα βουνά, ποτάμια λίμνες και αξιοθέατα. Γνωρίσαμε και τα διάφορα επίπεδα όπως τον καιρό, φωτογραφίες, ηφαίστεια, τρισδιάστατα κτίρια και άλλα. Μετρήσαμε αποστάσεις με το χάρακα και  είδαμε πληροφορίες από τη Wikipedia. 
Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε το δικό μας Google Earth ώστε να μάθουμε καλύτερα και διασκεδαστικά όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμασταν για το μάθημα τις Γεωγραφίας αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες. Σκεφτήκαμε ότι η εργασία μας θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όλους τους μαθητές της Στ΄ τάξης και τους δασκάλους τους.

Εμείς χωριστήκαμε σε 5 ομάδες και διαλέξαμε η κάθε μια ομάδα από μια ήπειρο{Ευρώπη, Ασία, Αφρική ,Αμερική και Ωκεανία}. Ύστερα ξεκινήσαμε και ψάχναμε η καθεμία ομάδα για τις ηπείρους μας: Πρωτεύουσες, λίμνες, ποτάμια, βουνά και αξιοθέατα. Για κάθε μέρος υπάρχει και ένα σύμβολο ή μια διαδρομή{για τα ποτάμια} ή το σχήμα πολύγωνο{ για τις λίμνες} ή μια πινέζα και διάφορα άλλα. Για να βρούμε το μέρος που ψάχναμε πάνω στην υδρόγειο  σφαίρα που μας δείχνει το Google Earth  μπαίναμε στο Google και ψάχναμε πώς ονομάζονται και που βρίσκονται  οι λίμνες, τα ποτάμια, οι θάλασσες και  τα βουνά της καθεμιάς ηπείρου. Ύστερα όταν τα βρίσκαμε πάνω στην υδρόγειο σφαίρα βάζαμε το σύμβολο για κάθε μέρος και το αποθηκεύαμε μέσα σε φακέλους.

  1. Πατήστε αποθήκευση αρχείου και αποθηκεύστε το αρχείο σε κάποιο φάκελο του υπολογιστή σας.
  2. Ανοίξτε το πρόγραμμα Google Earth.
  3. Πατήστε στη γραμμή μενού «Άνοιγμα», βρείτε το φάκελο που αποθηκεύσατε το αρχείο, επιλέξτε το αρχείο  και πατήστε το κουμπί «άνοιγμα».
  4. Στο χώρο αριστερά «Τα μέρη μου» θα εμφανιστούν στα προσωρινά μέρη οι φάκελοι και οι υποφάκελοι της εργασίας μας.
  5. Για να τα αποθηκεύσετε στο «Google Earth» σας, πατήστε στη γραμμή μενού «Αποθήκευση» και «Αποθήκευση των Μερών μου».

Καλή σας πλοήγηση!!!