Το Τουρνουά Σκάκι του Bazaar μας ολοκληρώθηκε

Το Τουρνουά Σκάκι του Bazaar μας ολοκληρώθηκε

Το Τουρνουά Σκάκι του Bazaar μας ολοκληρώθηκε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η σκακιστική Ακαδημία του Σχολείου μας συμμετείχε ενεργά στο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar που διοργάνωσαν για 25ο συνεχόμενο έτος τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά διαδικτυακά.

Πιο συγκεκριμένα την περίοδο αυτή πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δραστηριότητες:

  • Σάββατο 26/12 : Χριστουγεννιάτικο εσωτερικό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 9 παικτών της Ακαδημίας μας.
  • Τετάρτη 30/12 : 1ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα 25ου BAZAAR με τη συμμετοχή 63 παικτών από όλη Θεσσαλονίκη και από την σκακιστική ακαδημία των Προτύπων. Πραγματοποιήθηκαν 301 διαδικτυακές παρτίδες με χρόνο 5 min + 5 sec για κάθε παίκτη. Σημαντική ήταν η παρουσία ισχυρών παικτών που αγωνίστηκαν για τις πρώτες θέσεις.
  • ·Σάββατο 2/1 : 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα 25ου BAZAAR με τη συμμετοχή 61 παικτών από όλη τη Θεσσαλονίκη και από τη σκακιστική ακαδημία των Προτύπων. Αποτέλεσε ουσιαστικά το 1ο επίσημο τουρνουά για τη νέα χρονιά.  Πραγματοποιήθηκαν 225 διαδικτυακές παρτίδες με χρόνο 10 min για κάθε παίκτη. Και σε αυτό το πρωτάθλημα έδωσαν το παρόν σκακιστές υψηλής αξιολόγησης από την πόλη μας.
  • Πέμπτη 7/1 : Διάλεξη από τον GM Μαστροβασίλη Θάνο, πρωταθλητή Ελλάδας και μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Συμμετείχαν 11 προχωρημένοι σκακιστές της Ακαδημίας μας. Ο GM εξήγησε στα παιδιά δικές του εμπειρίες από διαδικτυακές παρτίδες, δίνοντας έμφαση σε κανονισμούς και στον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστούν στα προσεχή πρωταθλήματα που θα γίνουν διαδικτυακά. Επίσης, έδειξε ασκήσεις – θέσεις από πραγματικές διαδικτυακές παρτίδες και έδωσε ασκήσεις στου σκακιστές του Σχολείου μας για να εξασκηθούν.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικού του κυρίου Μαστροβασίλη.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Μαστροβασίλης Θάνος γεννήθηκε στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης στις 18 Απρίλη του 1979 και σήμερα είναι κάτοικος Καλαμαριάς. Έμαθε το σκάκι στην Α’ Δημοτικού από το πατέρα του. Οι γονείς του αλλά και ο αδερφός του Δημήτρης (επίσης GM και μέλος της Εθνικής Ελλάδος) τον στήριξαν σε όλη τη σκακιστική του διαδρομή. Ο πρώτος του σύλλογος ήταν ο Απόλλων Καλαμαριάς, κατόπιν μεταγράφηκε στην Ε.Σ.Θ. (Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης) όπου με τη προπονητική στήριξη του FM Ιωκειμίδη Γιώργου βελτίωσε σταθερά το παιχνίδι του. Σημαντική ήταν η προπονητική βοήθεια των FM Βραγοτέρη Αντώνη αλλά και GM Rajkovic D στη σκακιστική του εξέλιξη. Το σκάκι έγινε πάθος όταν παρακολούθησε τις Σκακιστικές Ολυμπιάδες που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα έτη 1984 και 1988.

Το 2000 κέρδισε το τίτλο του IM ενώ το 2005 των υψηλότερο τίτλο του GM. Από το 2005 είναι μέλος της Εθνικής μας. Ασχολείται με τη προπονητική από το 2003 και μετά ενώ είχε τη σπάνια χαρά να γευτεί ως προπονητής-συνοδός δύο Παγκόσμια Χρυσά και τρία Πανευρωπαϊκά Αργυρά με τη Τσολακίδου Σταυρούλα σε Νεανικά Πρωταθλήματα.